Expoziție de fotografie online – „World in Photography” poate fi văzută pe site-ul Muzeului Brukenthal

Expoziția World in Photography prezintă fotografii păstrate în colecția de Grafică documentară a Muzeului Național Brukenthal – Muzeul de Istorie Casa Altemberger și fotografii din colecția personală Louis Guermond. Curioșii pot vedea expoziția online. 

Realizate la sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului XX, imaginile selectate au fost realizate în ateliere fotografice situate în mari orașe ale lumii (Londra, Glasgow, Paris, Viena, Praga, Odessa, București, dar și Havana, Buenos Aires sau Istanbul) și acoperă tematic următoarele subiecte distincte: vederi generale ale orașelor lumii, străzile, clădirile, statui și poduri din orașele lumii, castele, vapoare, animale la târg.

Un loc aparte este destinat portretelor (copii, femei, bărbați, grupuri) subiectul cel mai des întâlnit în portofoliile atelierelor fotografice. Imaginile au călătorit de-a lungul timpului spre Sibiu, fiind astăzi scoase la lumină și prezentate celor curioși de a vedea lumea din fotografii și lumea fotografiei.

Expoziția online poate fi văzută aici: http://www.brukenthalmuseum.ro/virtuale/world_photography/

Curatori: Delia Voina, Alexandru Constantin Chituță

Colaborator: Louis Guermond

Prelucrare grafică: Chris Baltes

Conservator: Ramona Muntean

expozitie de fotografieexpozitie onlinemuzeul brukenthalworld in photography
Comentarii (0)
Comentează