asistenta brasov

Multe semne de întrebare la Cisnădie, acolo unde o femeie de 50 de ani a murit marți seară de coronavirus, fără să aibă alte boli asociate. Aceasta a murit în aceeași zi în care a fost confirmată pozitiv la testul COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri dimineață că, o femeie de 50 ani, din județul Sibiu a murit de coronavirus. La nivel național, aceasta este decesul cu numărul 353 și al 11-lea deces din județul Sibiu.

Femeia a fost internată marți la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în stare gravă, în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. A fost testată pentru COVID – 19 și rezultatul a fost pozitiv. Din păcate, marți seară, femeia a decedat.

Dacă în cazul celor mai multe decese din cauza SARS – COV – 2 existau comorbidități și boli asociate, în cazul femeii din Cisnădie, nu a fost așa. Femeia nu era cunoscută cu nici un fel de afecțiuni cronice sau de altă natură.

“A stat acasă o săptămână. A anunțat medicul de familie că este bolnavă dar a primit tratament pentru răceală. Așa cum a stat ea, mai stau câteva zeci de femei care lucrau cu ea în fabrică. Nimeni nu le testează. Medicii de familie le-au dat concedii medicale și ele stau acasă și intră în contact cu familia și cu alți oameni”, au declarat pentru Ora de Sibiu, apropiați ai femeii.

Femeia era angajata unei fabrici de echipamente și materiale sanitare din Cisnădie. O colegă din Avrig, de 60 de ani, a fost confirmată pozitiv tot marți iar alte câteva zeci acuză simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID -19 și stau acasă.

Citește și: SURSE: Primul caz de Coronavirus la Avrig – E vorba despre o femeie care lucrează într-o fabrică

Ora de Sibiu a cerut o reacție oficială din partea prefectului județului Sibiu, Mircea Crețu.

“Vă rugăm să prezentați o poziție oficială privind un potențial focar de COVID 19, la fabrica din Cisnădie. Din informațiile pe care le avem, o femeie a murit marți seară, o alta, din Avrig, a fost confirmată pozitiv și e internată în spital și alte câteva zeci de muncitoare (în jur de 40) sunt în concediu medical cu simptome asemănătoare. Am dori să informăm opinia publică despre felul în care acționează autoritățile medico – sanitare în acest caz”, am scris în solicitarea adresată prefectului Mircea Crețu.

“În cazul femeii de 50 de ani, decedată, a fost demarată o anchetă epidemiologică. Cu mai multe informații vom veni de îndată ce acheta se va finaliza”, a fost răspunsul transmis redacției Ora de Sibiu.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

  1. Dumnezeu sa-i ierte.
    Cum nu sunt locuri in SPITALE acum de orice poti sa mori ca te duci bolnav la medicul de familie si nu are ca sa iti faca decat sa te trimita acasa si sa zaci pana mori.
    I-au facut testul si cu acela ramane mort de COVID si nu se mai face autopsie sa vada sau sa se stie adevaratul motiv.
    Si uite asa dau pe banda rulata morti de COVID.