FOTO: Cazare și masă pentru personalul medico-sanitar din Sibiu

3.151

Pentru susținerea personalului medico-sanitar din sistemul public aflat în linia întâi în lupta cu pandemia, Consiliul Județean Sibiu asigură cazare și masă, astfel încât medicii, asistentele și infirmierele să nu fie nevoiți să-și expună familiile riscului de îmbolnăvire.

De această susținere beneficiază din partea Consiliului Județean Sibiu atât personalul din Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sibiu, cât și cel de la Serviciul de Ambulanță.

Un mesaj primit ieri de la o asistentă medicală de la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Sibiu confirmă că era nevoie de o astfel de măsură: „Vă mulțumim. Ne simțim ca și când am fi într-o mică vacanță după o săptămână foarte grea.”

„Facem asta pentru personalul medico-sanitar care are nevoie să-și încarce bateriile în perioada de repaus după muncă, fără grija că-și pot infecta familiile. Este desigur opțiunea fiecăruia dintre ei, dar acest serviciu este un minim pe care trebuie să-l oferim pentru oamenii care ne ajută să traversăm pandemia și nu pot sta acasă. M-am asigurat personal că primesc servicii de calitate”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

53 de unități de cazare pentru medici și asistente
Angajații Consiliului Județean au identificat în total 53 de unități de cazare în acest scop, 7 dintre acestea fiind aprobate, conform procedurii, prin Hotărârea Prefectului Județului Sibiu nr. 18/04.04.2020. Contractarea unităților se face însă doar în funcție de numărul de solicitări din partea unităților medicale. În acest moment, Consiliul Județean Sibiu are 5 contracte încheiate pentru cazarea personalului medical, dintre care 3 contracte cu unități care oferă servicii de cazare cu titlu de sponsorizare și 2 cu locații care oferă servicii contra-cost. Capacitatea de cazare contractată în aceste unități este de 56 de locuri, 54 dintre ele fiind utilizate la data redactării acestui comunicat.
Vă prezentăm mai jos locațiile care oferă cazare gratuită, numele societăților comerciale care le dețin și numărul de locuri oferit de fiecare:

  • Bach Apartments (SC Retezat S.A) – 22 locuri
  • Square Residance (AIS Logistics Sib Srl) – 7 locuri
  • Hotel Class (SC Metro Oil) – 10 locuri

Locațiile contractate cu plată de Consiliul Județean, la un tarif de 280 lei de persoană pe zi sunt următoarele:

  • Rabbit Hole (Center Host Sib Srl) – 11 persoane
  • Lumiere House (PFA Grigore N. Nicolae) – 6 persoane

Tariful este stabilit conform prevederilor art. 2 din HG 201/2020, cu modificările si completările ulterioare, și include 3 mese/zi și apa, la o valoare maximă de 60 lei/zi, precum și dezinfecția, la un tarif de 10 lei/zi. Servirea mesei și dezinfecția este asigurată și de unitățile care oferă gratuitate la cazare. În plus, fiecare dintre aceste 5 unități beneficiază de 50 lei/zi de persoană din partea autorităților pentru serviciile de curățenie și produse de igienă personală. Plata se face din fonduri guvernamentale asigurate prin Direcția de Sănătate Publică.

Pentru a gestiona această nouă atribuție asumată de Consiliul Județean Sibiu a fost organizată o echipă coordonată de administratorul public Florin Neag și directorul Sălii Transilvania Adrian Bibu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.