iohannis klaus
foto: arhivă

Președintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, acordul dintre MAI și BOR și a spus că va cere, în ședința de lucru de la Palatul Cotroceni, ministrului Marcel Vela și premierului Ludovic Orban să revină asupra lui. Șeful statului s-a adresat românilor spunându-le să stea acasă, „altfel după sărbători, vom avea înmormântări”.

„Avem peste 7.200 de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de morți, avem peste 40 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Cuvântul de ordine e „Stați acasă!”. E regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa zis acord între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește”, a spus președintele României, într-o declarație de presă.

Șeful statului spune că mulți români au înțeles „că e cazul să ne relaxăm”.

„Nu e cazul să ne relaxăm. În câteva minute voi începe o ședință în care voi cere premierului și ministruui să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care se încadrează formulei „Stați acasă!” și care respectă toate ordonanțele militare. Dragi români, vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a conchis Iohannis.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, anterior în cursul zilei de miercuri, referitor la acordul MAI-BOR, că atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban erau la curent cu măsurile anunțate marți seara legate de împărțirea luminii de Paște.

„Întâlnirile cu domnul președinte sunt periodice și tema e legată de starea de urgență, chestiuni extrem de serioase. Eu, înainte de a face un lucru, în calitate de ministru, e normal că îl anunț pe primul ministru și pe președinte. Ambii erau la curent cu ce am anunțat aseară. Motivul pentru care am luat deciziile au fost cât se poate de simple: cu toții dorim să evităm aglomerația în seara de Înviere. Biserica a fost foarte deschisă și apreciez acest lucru”, a spus ministrul de Interne, miercuri, la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis participă, miercui, de la ora 12:30, la o întâlnire cu miniştrii Marcel Vela, Vasile Cîţu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru, Violeta Alexandru şi secretarul de stat Raed Arafat.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seara, că românii vor putea primi Paşti vineri şi sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari şi de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns