Curg amenzile la Sibiu – Sancțiuni de 140.000 lei într-o singură zi pentru „plimbăreți”

0 3.183

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În cursul zilei de 15 aprilie a.c., 123 de polițiști sibieni, 62 de polițiști locali și 11 efective MApN au desfășurat 86 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

„În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în perioada de referință, au fost aplicate 76 de sancțiuni în valoare de peste 140.000, din care 60 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de 128.000 lei. De asemenea, 3 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 1.096 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind identificate persoane care să nu respecte măsura izolării”, informează Prefectura Sibiu.

În cursul zilei de 15 aprilie a.c., aproximativ 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În urma desfășurării celor 26 de misiuni independente, jandarmii au aplicat 2 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

Cu acest prilej îndemnăm cetățenilor sibieni să respecte recomandările privind conduita de prevenție în perioada Sărbătorilor Pascale, referitoare la răspândirea noului coronavirus Covid-19, impuse de autorități printre care amintim:

– Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit;
– Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună;
– Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru;
– Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare;
– Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice;

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.