carantina coronavirus
foto: arhivă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, că „românii care au crezut că vor veni acasă de Paști și vor sta în izolare la domiciliu au înțeles eronat”. Toți cei care se întorc din străinătate în această perioadă intră automat în carantină.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, joi, că românii din străinătate care vin acasă de sărbători vor intra în carantină, nu vor rămâne în izolare la domiciliu, notează Mediafax.

„Cei care totuși vin, ne obligă să aplicăm prevederile ordonanțelor militare, ceea ce înseamnă că vor sta în locuri special amenajate de carantină. În această zi, avem disponibile încă 13.254 de locuri în carantină”, a spus ministrul.

Acesta a precizat în județele în care nu mai sunt locuri de carantină, prefecții pot rechiziționa anumite spații de cazare sau pot cere ajutor județelor învecinate. „Dacă prefecții nu mai au locuri pot chiar rechiziționa anumite spații de cazare pentru a oferi locuri suplimentare sau pot apela la județele învecinate pentru a carantina cetățeni dintr-un județ în altul”, a mai spus Marcel Vela.

Carantina la domiciliu este, potrivit ministrului, aplicabilă doar în ultima fază.

„Așadar, carantina la domiciliu este aplicabilă doar în ultima fază, situație în care nu este acum România. Așa cum am spus, avem 13.254 de spații disponibile și capacitatea de a le multiplica. Cei care au crezut că vor veni de Paști acasă, că vor sta în izolare la domiciliu au înțeles eronat”, a precizat Marcel Vela.

Sursa: Mediafax

Comentariul meu

Lasă un răspuns