O altă față a pandemiei – Muncitori egipteni abandonați la Sibiu de o firmă de contrucții

1.072

O firmă de construcții  și-a abandonat 48 de muncitori egipteni de pe un şantier din Sibiu. Oamenii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) că au fost abandonaţi de firma cu care aveau contract, ei primind în ultimile săptămâni hrană de la Primărie şi filiala locală a Crucii Roşii, a precizat marţi, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.

„În urma unei adrese de la Ambasada Egiptului în Bucureşti, cred că sunt vreo 2-3 săptămâni de atunci, în care ne spuneau despre acest caz, (…) am luat legătura cu cei de la Imigrări de la Poliţia Sibiu, (…) şi în acest moment ştiu că Primăria Sibiu şi Crucea Roşie le duc mâncare şi de la Cantina Socială a Primăriei”, a spus prefectul Mircea Creţu. Potrivit prefectului judeţului Sibiu, Mircea Creţu, cei 48 de muncitori egipteni au fost angajaţi în România, de o firmă din Bucureşti, care a încheiat un contract cu o firmă de construcţii din Sibiu. Muncitorii egipteni veniseră să lucreze pe un şantier din Sibiu, însă criza generată de noul coronavirus a făcut ca firma angajatoare să le încheie contractele de muncă, fără a-i putea repatria în ţara de origine.

„Erau angajaţii unei firme din Bucureşti, care avea şi o filială la Ploieşti. Firma din Bucureşti a încheiat un contract cu o firmă de construcţii din Sibiu. Acel contract s-a reziliat când a început coronavirusul şi oamenii au rămas aici. Acea firmă i-a cam abandonat pe aceşti oameni”, a mai spus prefectul Mircea Creţu.
Angajaţii egipteni au făcut o plângere în 9 martie la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Sibiu, care a redirecţionat sesizarea către ITM Bucureşti, întrucât angajatorul este o firmă cu sediul în Capitală. Demersuri în vederea repatrierii muncitorilor au fost iniţiate de către Ambasada Egiptului la Bucureşti, însă situaţia rămâne incertă în condiţiile în care zborurile sunt întrerupte sau reduse din cauza pandemiei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.