Disperarea românilor plecați în Germania la cules de sparanghel – ”Vrem acasă. Nu vrem să murim aici”

1.792

Sucevenii care au plecat în Germania, la cules sparanghel, spun că nu se respectă condițiile de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și nici măcar nu li se pune la dispoziție săpun.

Mai mult, li s-ar fi transmis că, în cazul unor controale ale poliției, să spună că totul este în regulă, potrivit Monitorul de Suceava.
Mai mulți muncitori din Suceava, care sunt cazați în apropiere de Bad Krozingen, locul în care a murit de Covid-19 un bărbat de 57 de ani, din Solca, se plâng de condițiile în care muncesc.

„Vă scriu pentru că suntem într-o mare dilemă, suntem în locul în care a murit acel bărbat din Suceava, aici nu sunt condiții de protecție, sunt oameni în izolare care muncesc singuri pe câmp. Astăzi a izolat o echipă întreagă de oameni, aici este o femeie care se simte rău și așteaptă medicul de azi dimineață și nu vine nimeni să o vadă. Se lucrează și în hală la sortat sparanghel, aici oamenii stau unul lângă altul, avem măști pe care le purtăm de 5 zile. Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers apoi la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția să le spună că e totul bine. Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete”, a povestit pentru sursa citată o femeie plecată la cules de sparanghel.

Femeia a mai spus că în ferma în care lucrează sunt circa 500 de muncitori, cei mai mulți din județul Suceava.

Au venit și din focar, de la Pătrăuți și Suceava. Ne tot spun că va veni un medic să ne testeze, dar nu a ajuns nimeni să ne ia temperatura sau să vadă ce se petrece cu noi”, a mai spus femeia.

Ea a mai spus că muncitorii stau câte 3, 4 sau 5 într-o cameră, dar la început au stat și câte 7, astfel încât pericolul de transmitere a bolii a fost și rămâne unul major.

Săpunul este limitat, dușurile sunt la comun, iar toaletele nu au încuietori. Aici nu spune nimeni nimic, se ascunde totul, stăm stresați, tot auzim că sunt din ce în ce mai mulți oameni în izolare. Oamenii tușesc, lucrăm cu mâinile în apă rece și nici nu mai știm ce să credem… Vrem acasă!”, este mesajul disperat venit de la sucevenii care muncesc în apropiere de Bad Krozingen.

Muncitorii spun reprezentanții firmei sucevene prin intermediul căreia au ajuns în Germania la cules de sparanghel le-au transmis să-și vadă de lucru, iar apoi nu au mai răspuns la telefon.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Vio scrie

    Ptiu să nu vă deochiați de ”jurnaliști” responsabili! Într-adevăr, ați dat dovadă de un profesionalism ireproșabil în a prezenta gravele probleme cu care se confruntă bieții suceveni (sau, mai nou, ”sparangheliști”, cum vă place să-i catalogați).
    Am o singură întrebare: Anul trecut și acum 2, 3 sau 5 ani, de ce nu v-a interesat de ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.