egipteni 3
Muncitorii egipteni și tunisieni au trăit din ajutoare în ultimele luni

Crucea Roșie îi ajută în continuare pe cei 50 de cetățeni egipteni și tunisieni, abandonați de o firmă de construcții din București. Aceștia veniseră să lucreze pe un şantier din Sibiu, însă, dupa izbucnirea crizei sanitare, firma care i-a contractat nu i-a mai repatriat in tara de origine.

Adrian Bibu, directorul Sălii Transilvania, spune că, de la finalul săptămânii trecute până acum, s-au întreprins mai multe acțiuni pentru cei 50 de muncitori străini.

„Joi li s-au livrat peste 650 de kg de alimente. O parte din aceste alimente au provenit de la o Asociație pentru Refugiați din București, Buds Flowers, iar transportul a fost asigurat de Crucea Roșie Sibiu iar restul, din donațiile obținute de noi în această perioadă. Printre alimentele donate enumerăm linte, fasole, orez, năut, conserve de legume și conserve de fructe, sucuri, dulciuri.

Pe lângă alimente de primă necesitate donate, le-am livrat și produse de igienă sanitară, 200 de perechi de mănuși și 100 de măști.

Până la finalul săptămânii, le vom duce și 100 de kg de mălai, 100 kg făină, 100 pungi turtă dulce și 100 pungi grisine, toate donate de compania Boromir.

Pe de altă parte, suntem în faza de indentificare a unui angajator care să le ofere un loc de muncă în construcții iar alături de prietenii noștri de la Fundația Comunitară Sibiu încercăm să indentificăm noi surse de finanțare pentru pachete umanitare”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a lui Adrian Bibu.

Angajaţii egipteni au făcut o plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Sibiu, care a redirecţionat sesizarea către ITM Bucureşti, întrucât angajatorul este o firmă cu sediul în Capitală.
Demersuri în vederea repatrierii muncitorilor au fost iniţiate de către Ambasada Egiptului la Bucureşti, însă situaţia rămâne incertă în condiţiile în care zborurile sunt limitate din cauza pandemiei.

Pentru a susține în continuare proiectele umanitare, sibienii îi pot ajuta pe muncitorii străini cu donații în contul RO 85 RNCB 0227 0360 6293 0013.

Comentariul meu

Lasă un răspuns