aparate testare anticorpi

Un nou echipament de testare pentru virusul SARS-COV-2, de data aceasta unul bazat pe detectarea anticorpilor, achiziționat de Fundația Comunitară Sibiu, ca urmare a unei donații în valoare de 200.000 lei din partea companiei Oasis Green Energy, venită prin campania “O comunitate pentru sănătate”, a fost instalat la Spitalul Clinic Județean Sibiu, vineri.

Achiziția a fost făcută la recomandarea conducerii Spitalului Județean Sibiu și a Consiliului Județean Sibiu și are în vedere creșterea capacității de testare la nivelul județului, orientată în principal spre cadrele medicale, dar și angajații jandarmeriei, ambulanței, lucrătorii din asistență socială și alte grupuri expuse contaminării. Luni, 27.04, va avea loc instruirea personalului medical și pornirea efectivă a testării.

Testele rapide identifică anticorpii prin analizarea unei probe de sânge, putând detecta persoanele care au fost infectate. Sunt detectate două tipuri de anticorpi – IgM, primii anticorpi care apar, arată faptul că virusul e încă prezent și dispar după aproximativ două săptămâni. IgG sunt anticorpi care persistă, însă nu se știe cât de mult, la acest moment. Acest test oferă rezultate în câteva minute, nu câteva ore ca în cazul PCR, conform raportuldegardă.ro.

Campania de strângere de fonduri lansată de Fundația Comunitară Sibiu, pe platforma ocomunitate.ro, continuă, având ca obiective soluții de răspuns pentru criza cauzată de COVID-19, atât în cadrul sistemului medical, cât și în alte zone ale comunității. Mai multe detalii despre campanie și achizițiile făcute prin intermediul acesteia pe ocomunitate.ro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns