Primăria Sibiu face un studiu pentru o conectivitate rutieră mai bună între cartierele Lazaret, Reșița și Gușterița cu restul orașului

2 533

Primarul Astrid Fodor a semnat luni, 27 aprilie, contractul pentru realizarea unui studiu care să indice măsuri de îmbunătățire a legăturilor rutiere între cartierele Lazaret, Reșița și Gușterița cu restul orașului.

„Sibiul este în continuare dinamic din punct de vedere al construcțiilor noi. În Lazaret, Reșița și Gușterița s-a construit mult în ultima perioadă și se va construi în continuare, crescând numărul de locuitori în aceste cartiere. De aceea trebuie să găsim soluții pentru legături suplimentare cu orașul. Înainte de a trece la lucrări propriu-zise, este necesară realizarea acestui studiu prin care specialiștii să identifice zonele în care vom avea trafic mai intens, dar mai ales soluții pentru creșterea conectivității acestor cartiere cu orașul”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul a fost semnat cu firma SC ID Project Engineering SRL Dâmbovița, valoarea contractului fiind de 110.000 de lei, iar termenul de predare a studiului fiind jumătatea lunii octombrie 2020.

Pentru realizarea acestui studiu, firma contractată va efectua măsurători de trafic amănunțite, va studia planurile de dezvoltare urbanistică a acestor zone, va face evaluări privind evoluția traficului pe o perioadă mai lungă și va crea simulări prin care va prezenta Primăriei soluțiile propuse și modul în care acestea rezolvă sau atenuează problema.

Soluțiile pot include, printre altele, reabilitarea, reconfigurarea și dezvoltarea rețelei de drumuri, realizarea de noi poduri, precum și măsuri de resistematizare a circulației, avându-se în vedere inclusiv mobilitatea alternativă (transportul în comun și utilizarea bicicletei).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. silviu scrie

    Pentru Gusterita Ar trebui sa se faca si Strada Irisului….ar fi de mare folos , cum si St vaii, si multe alte strasi Adiacente.

  2. v scrie

    Alo, Primaria Sibiu, cind aveti de gind sa faceti sistematizarea pietei garii, Dupa ce ati desfiintat parcul de la gara si si l-ati dat lui Vonica sa-si faca un hotel, sta de ani neterminat. Piata garii din Sibiu, cred ca este una din cele mai urite din tara. Sa nu mai vorbim de blocurile incepute si nefinalizate de pe vremea lui Ceasca

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.