VIDEO FOTO: În Terezian nu mai e stare de urgență – Zeci de copii, însoțiți de bunici, au ieșit la joacă afară

1 1.033

Starea de urgență nu a fost ridicată încă. Până în 15 mai, este necesar să rămânem în case și să păstrăm în continuare distanța socială. Într-un cartier din Sibiu, luni, a fost veselie mare. Oamenii au uitat că măsurile impuse de autorități trebuie respectate și au ieșit, în grup, afară.

Zeci de copii, părinți și bunici au ieșit, luni, din case, în cartierul Terezian, pe strada Rusciorului, în spatele Școlii Nr. 18. Copiii s-au jucat, iar adulții au stat de vorbă. Nici pomeneală de distanțare socială ori de echipamente de protecție.

Dacă nu merg la școală, asta nu înseamnă că cei mici trebuie lăsați să iasă afară, la joacă, cu prietenii. Măsurile luate de autorități au ca scop limitarea răspândirii virusului. În acest caz, dacă ne lăsăm copiii să se joace împreună, nu ajutăm deloc. Activitățile fizice sunt extrem de importante, însă în această perioadă le putem face doar individual. oameni terezian2 oameni terezian1

În ceea ce privește persoanele vârstnice, acestea trebuie să știe că fac parte dintr-o categorie vulnerabilă, astfel că este necesar să evite pe cât posibil deplasările, dat fiind contextul pandemiei de coronavirus.

Vă reamintim că Guvernul a decis înăsprirea amenzilor. Persoanele care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului vor fi sancționate contravențional cu sume cuprinse între 2.000 şi 20.000 de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. haleluia scrie

    Acela e un cartier de milionari in euro si dolari si au decis sa contribuie la bugetul tarii prin amenzi deoarece administratia locala nu primeste donatii

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.