VIDEO Scandal în izolare de 4 stele – Sibienii carantinați revoltați că n-au primit băuturi alcoolice și că nu se dezinfectează camerele

3 2.441

Un scandal monstru a izbucnit la hotel Ramada, acolo unde se află în carantină zeci de persoane venite din străinătate. Oamenii au ieșit pe geam și au început să își strige nemulțumirile, fiind nervoși că au parte de condiții inumane. Potrivit Prefecturii Sibiu, oamenii s-au revoltat fiindcă nu le-a fost permis să primească băuturi alcoolice din exterior. 

Sâmbătă seara, în hotelul Ramada a izbucnit un scandal monstru. Acolo se află în carantină zeci de persoane venite din străinătate. Oamenii sunt revoltați că nu au voie să primească mâncare și băuturi din exterior și spun că au parte de „condiții inumane”.

Oamenii și-au strigat nemulțumirile – Acuză că sunt carantinați în mizerie
Mai multe persoane au ieșit la ferestre și au început să își strige nemulțumirile. În mare parte, oamenii sunt supărați că nimeni nu vine să facă curățenie, că nu sunt dezinfectate camerele înainte de a fi introduși în centru și că mâncarea le este lăsată, în caserole, pe jos, la ușă.

ramada mancare carantina
Mâncarea primită în carantină la centrul de la Ramada

Un sibian, rudă cu o familie carantinată în hotelul de patru stele, care a dorit să își păstreze anonimatul, spune că nu s-a făcut curățenie și nici dezinfecție înainte ca oamenii să fie introduși în centru. „Nu sunt dezinfectate camerele, îi bagă unii după alții, nu se mătură și nici nu le pun la dispoziție mături și fărașe să facă singuri curățenie măcar. Nu mai au voie să primească mâncare și sucuri din exterior. Rudele mele nu vor să mănânce mâncarea lor, vor să își cumpere ce doresc din afară. (…) Ei au și un copil mic, de nici patru luni. Ramada nu îi poate aduce mâncare specială separată pentru el. Noroc că e sugar și îl alăptează mama. Condițiile sunt inumane, mâncarea le este lăsată la uși pe jos. Erau mucuri de țigară pe jos, în cameră, dinainte ca ei să vină acolo, ei nu sunt fumători. Condiții absolut inumane”, spune sibianul. muc tigara ramada

Pe de altă parte, Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, spune că, de fapt, nemulțumirile oamenilor sunt altele. „În seara de 25.04.2020 mai multe persoane aflate în carantină și-au manifestat nemulțumirile, ca urmare a refuzului personalului centrului de a accepta livrarea unui pachet ce conținea 26 de litri de băuturi alcoolice”, spune Andreea Ștefan.

Prefectura spune că „se respectă condițiile impuse de autorități”
Prefectura Sibiu menționează faptul că toate centrele de carantină respectă condițiile impuse de autorități, resturile alimentare și recipienții de băuturi sunt preluate de către o companie specializată, iar în ceea ce privește recipienții de servire aceștia sunt atent dezinfectați.

Persoanele carantinate nu mai primesc alimente și băuturi din exterior
Persoanele aflate în carantină sunt revoltate că nu mai pot primi mâncare și băuturi din exterior. Prefectura vine cu lămuriri. „A fost luată decizia de refuzare a pachetelor de mâncare din partea familiilor, deoarece centrul de carantină este responsabil de alimentația peroanelor carantinate, pe perioada șederii lor în centru, și nu își poate asuma răspunderea pentru starea alimentelor din pachet. De asemenea pentru persoanele diabetice se pregătește alimentație specială”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

informare carantina ramada
Oamenii au fost informați că nu mai pot primi pachete cu alimente și sucuri din exteriorul centrului de carantină

Oamenii aflați în carantină spun că li s-au dat listele cu prețurile băuturilor și că nu li se pare normal să nu mai poată primi mâncare și suc din exterior. Persoanele carantinate beneficiază însă de trei mese pe zi, iar anumite băuturi sunt oferite gratuit, conform HG 201/2020. „De asemenea persoane din cadrul centrului de carantină au posibilitatea de a achiziționa, la cerere, băuturi de tip cafea/ răcoritoare din cadrul centrului”, spune Prefectura Sibiu.

meniu ramada carantina
Lista cu prețuri în centrul de carantină

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
  1. Forgacs scrie

    Nina țigani nu stau pe spatele tău și nici pe bani tăi idioata dracu care ești

  2. Cornelius scrie

    Cum să cumpere din exterior??? Ar strica business-ul hotelului. Vor ieși de acolo abstinenți și piricați în timp ce Ilie va mai încasa o factură.

  3. Nina scrie

    De parca acolo sunt în vacanta, toti tiganii! Stati pe banii oamenilor care chiar au contribuit la sănătate ,oameni care muncesc, pai ce nu Știti sa faceți curat după voi?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.