fbpx

LIVE ACUM Iohannis – „Am solicitat să avem un număr mai mare de testări pe zi”

288

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că a solicitat să se facă mai multe teste pentru COVID-19 pe zi.

„Pentru mine numărul de teste a fost de la început o preocupare. Adevărul că s-a crescut foarte mult, de la câteva zeci pe zi, la aproape de 10.000 (n.r.: teste). Au existat aparate, dar fără personal, au existat laboratoare fără acreditare. Ministerul Sănătății și în special ministrul Tătaru s-au mișcat foarte bine. Dar e nevoie de creștere în continuare”, a spus Iohannis.

Potrivit șefului statului, specialiștii spun că România testează la un nivel acceptabil. De asemenea, Iohannis precizează că Organizația Mondială a Sănătății transmite că nu are rost să se facă testări în masă.

„Specialiștii mi-au spus că suntem la un nivel acceptabil raportat la milion de români. Pe de altă parte observ că sunt foarte mulți participanți la discuția publică care cer testarea în masă. Dar OMS comunică faptul că nu prea are rost să facem testări în masă, ci la persoanle care prezintă risc sau suspectă de infecție. Totuși, am solicitat să avem un număr mai mare de testări pe zi, inclusiv în perioada când epidemia va bate în retragere. Cu cât mai multe testări, cu atât mai siguri vom fi. Numărul de teste pe zi va crește în continuare în România”, a precizat Klaus Iohannis.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.