VIDEO Iohannis – „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”

681

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat un atac dur la adresa PSD, după de Camera Deputaților a adoptat tacit inițiativa legislativă a UDMR privind acodarea autonomiei Ținutului Secuiesc.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Slået op af Privesc.Eu i Onsdag den 29. april 2020

Președintele și-a început declarația de miercuri, salutând în limba maghiară: „Jo napot kivanok, PSD”.

„Este incredibil ce se întâmplă în Parlament! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”, a spus Iohannis.

Potrivit președintelui, în timp ce autoritățile se luptă cu pandemia, PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

„Asta înseamnă o majoritate toxică. Se înțelege acum mai bine de ce am vrut alegeri anticipate: nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD, împotriva României și a românilor. Este inadmisibil așa ceva”, a declarat Iohannis, adăugând că atât timp cât va fi președinte, o astfel de lege nu va exista.

Un proiect de lege care prevede ca Ținutul Secuiesc să devină regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Senatorii se întâlnesc miercuri, de la ora 14.00, pentru a discuta şi vota decizional proiectul de lege care vizează autonomia Ținutului Secuiesc.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Viorel scrie

    Nu sunt adeptul nici a unui partid nici P. N. L nici a P. S. D și nici al U.D.M. R ului dar comportamentalul verbal al unui președinte de stat care sa invrajeasca mai rău romani și etnia maghiara mi se pare nepotrivita, într-un moment nepotrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.