VIDEO Iohannis – „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”

620

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat un atac dur la adresa PSD, după de Camera Deputaților a adoptat tacit inițiativa legislativă a UDMR privind acodarea autonomiei Ținutului Secuiesc.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Slået op af Privesc.Eu i Onsdag den 29. april 2020

Președintele și-a început declarația de miercuri, salutând în limba maghiară: „Jo napot kivanok, PSD”.

„Este incredibil ce se întâmplă în Parlament! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”, a spus Iohannis.

Potrivit președintelui, în timp ce autoritățile se luptă cu pandemia, PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

„Asta înseamnă o majoritate toxică. Se înțelege acum mai bine de ce am vrut alegeri anticipate: nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD, împotriva României și a românilor. Este inadmisibil așa ceva”, a declarat Iohannis, adăugând că atât timp cât va fi președinte, o astfel de lege nu va exista.

Un proiect de lege care prevede ca Ținutul Secuiesc să devină regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Senatorii se întâlnesc miercuri, de la ora 14.00, pentru a discuta şi vota decizional proiectul de lege care vizează autonomia Ținutului Secuiesc.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)