fbpx

Polițiștii le recomandă sibienilor să facă grătarul acasă, în familie

0 567

Polițiștii sibieni îi roagă pe cetățeni să stea în case în mini-vacanța de 1 mai și să petreacă timpul liber alături de familie. Oamenii legii vor monitoriza zonele unde, în mod normal, se iese la grătar.

Ne apropiem de 1 Mai care, pe lângă Ziua Internaţională a Muncii, este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel 1 Mai şi să respectăm distanţarea socială, restricțiile prevăzute de Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă.

Recomandările polițiștilor
Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, împreună.

  • Păstrați distanțarea socială, evitați aglomerațiile şi nu transformați aceste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.
  • Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie.

Accesul este restricționat în zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde, iar echipajele de poliție rutieră, ordine publică, împreună cu jandarmi, polițiști locali și militari, vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se iese la grătar.

În perioada 01 – 03 mai, se acționează cu efective mărite. În medie, 200 de polițiști vor fi în stradă, zilnic, pentru siguranța dumneavoastră, iar polițiștii rutieri vor acționa cu aparatele radar.

„Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta toleranţă faţă de cei care nu înţeleg să respecte eforturile colective depuse în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbători acasă, doar în familie. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare în vigoare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei”, mai spun polițiștii sibieni.

Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, împreună cu structurile jandarmeriei, poliției locale şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale sunt implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare și sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.