branza cibin9

Chiar și în această perioadă dificilă, producătorii locali se află în piețele agroalimentare din Sibiu. La Piața Cibin, sibienii găsesc produse lactate proaspete: telemeau de vacă, de oaie, cașcaval, urdă, smântână și multe altele.

Vestită nu doar în țară ci și în afara granițelor ei, telemeaua de Sibiu se face și acum după rețete vechi, transmise în familiile de oieri din generație în generație. Gustul deosebit depinde de mai mulți factori, de la compoziția pășunilor unde sunt duse oile până la modul de preparare și păstrare.

Produsele lactate care se găsesc în hala din Piața Cibin sunt produse gustoase, întrucât cei care își valorifică marfa aici cunosc toate secretele lor.

Toți producătorii sunt din zona Sibiului, respectiv: Simona Albu – sat Nou, Mioara Muntean – comuna Sadu, Ileana Ivan – comuna Sadu, Livia Voinica – comuna Sadu, Florica Ilcuș – comuna Rășinari, Maria Sîman – comuna Rășinari, Elena Marcu – sat Nou, Elena Topolog – comuna Roșia, Adina Dragoe – comuna Șura Mică, Cosmina Chirca – comuna Sadu, Ionel Bucur – comuna Șeica Mare. branza cibin10branza cibin3branza cibin1

Produsele și prețurile practicate joi în hala de lactate din Piața Cibin sunt:

  • Telemea maturată oaie – 30 lei/kg
  • Telemea proaspătă oaie – 24 lei/kg
  • Telemea proaspătă vacă – 22 lei/kg
  • Brânză burduf – 40 lei/kg
  • Cașcaval – 40 lei/kg
  • Cașcaval maturat – 50 lei/kg
  • Urdă – 15 lei/kg
  • Smântână – 22 lei/kg
  • Caș de oaie – 24 lei/kg

FOTO: Facebook/ Piețe Sibiu

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns