Autoritățile analizează dacă românii vor putea face nunți după 15 mai

643

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, pe pagina sa de Facebook, că autoritățile analizează dacă românii vor putea să facă nunți după 15 mai, atunci când se ridică starea de urgență.

Marcel Vela a răspuns, joi, pe pagina de Facebook, mai multor întrebări ale românilor, scrie Mediafax. Mulţi dintre cei care i-au scris lui Vela au vrut să ştie dacă se pot organiza nunţi după data de 15 mai.

„Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsătorii în pace şi linişte, dar cu 8 persoane (…).În funcţie de cum evoluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, din 15 mai, vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă. Cât şi cum va fi o analiză absolut ştiinţifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a spus Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că pentru a ajunge într-o fază optimistă, românii trebuie ca până în 14-15 mai să fim foarte conştiincioşi, foarte responsabili, să respecte prevederile ordonanţelor, distanţarea socială şi să aplice toate măsurile de igienă personală.

„Depinde de comportamentul nostru şi să mai răbdăm un pic, încă două săptămâni”, a mai spus ministrul.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi