coronavirus masca 1
FOTO: arhivă

Peste o sută de persoane din județul Sibiu s-au vindecat de coronavirus. Acestea au fost externate. De la debutul pandemiei și până în prezent, 307 de oameni au fost confirmați pozitiv.

„În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2259 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 307 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 288 adulți și 19 copii) și 1154 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 104 de persoane, iar 18 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibi.

349 de oameni în izolare, alți 246 în carantină
La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează 349 persoane izolate și 246 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 149 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

Precizăm faptul că, solicitările telefonice și scrise, care au vizat în principal, întocmirea răspunsurilor la solicitările autorităților administrației publice locale, coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu și sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, au fost soluționate prompt iar cetățenii au fost îndrumați să respecte măsurile legale impuse de autorități.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 35 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 105 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns