Vacanța din atipicul an 2020 trebuie să o planificăm în România

0 799

Vacanța de anul acesta nu va fi nici în Bulgaria, nici în Grecia, nici în Italia, Spania sau în vreun loc mai exotic. Românii trebuie să se obișnuiască cu gândul că anul acesta vor petrece vacanța în țară avertizează șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Acesta a subliniat la Antena 3 că vacanța nu începe la 1 Mai, reamintind că suntem în stare de urgență.

Raed Arafat a fost întrebat, joi seara, la Antena 3, ce sfat are pentru românii care postează deja fotografii din concediile din anii trecuți pe Facebook, cu gândul la relaxarea restricțiilor.

„Oamenii să își calculeze că vor face vacanța acasă. Adică acasă, în România, nu acasă la ei neapărat, dar în România. Și asta din două motive! Unu: este mult mai ușor să viți să stai blocat undeva printr-un aeroport. Doi: este un sprijin pentru industria noastră, care are nevoie de noi acum, în această perioadă”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU atrage atenția, însă, că vacanța nu va începe pe 1 Mai, ca în anii trecuți.

„Clar că nu din 1 mai (începe vacanța – n.r.), asta este clar! Cei care și-au calculat – că am citit pe Facebook – că mergem la mare pe 1 mai, mergem și facem totul de 1 mai, cum făceam până acum, asta cu siguranță, nu se întâmplă. După 15 mai se vom anunța măsurile și se va ști aproximativ pe unde țintim relaxarea unor măsuri pe partea turistică, dar acum e prea devreme. Eu pot să spun acum că totul e bine și din 15 mai totul va fi bine, iar în 15 mai să spuneți <ne-a mințit Arafat>”, a afirmat Raed Arafat.

Întrebat unde va petrece el vacanța, Arafat a spus că nu a mai avut concediu din 2004, „dar asta nu înseamnă că nu îi înțeleg pe cei care și-au programat vacanțele”.

„Unii au nunți. Chiar ne întreabă și nu putem să le dăm răspuns. Dacă scăderea este menținută și la vară vedem că e ok, că situația este cum au spus mulți, că scade semnificativ, atunci avem curajul să spunem că anumite evenimente pot să înceapă să se desfășoare. Dacă nu, mai trebuie să așteptăm. E un an total atipic”, a conchis Arafat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.