180910 pachet scoala 05 inquam photos octav ganea 640x400 1

Școlile ar putea rămâne închise şi în septembrie, dacă România va fi în continuare afectată de coronavirus, spune Ministrul Educației, Monica Anisie. Ministrul vrea ca toți elevii să poată urma cursurile online, până în toamnă.

Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a spus Anisie la Digi24.

Ministrul Educației adaugă că și-a luat angajamentul ca până în septembrie să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”.

Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările, a mai spus Anisie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns