fbpx

FOTO – Ajutoare de la Crucea Roșie pentru egiptenii și tunisienii rămași pe drumuri la Sibiu

366

Crucea Roșie Filiala Sibiu este implicată și în procesul de întrajutorare a cetățenilor egipteni și tunisieni refugiați la Sibiu, după ce au fost abandonați de angajator.

Dacă pe parcursul săptămânilor trecute i-am ajutat cu alimente de primă necesitate, materiale de protecție (măști, mănuși) și cu medicamente, de această dată am pregătit pachete cu obiecte de igienă personală dar și cu articole de îmbrăcăminte. Momentan mai sunt 45 de persoane. Săptămâna trecută am primit o finanțare prin fondul de urgență ING, cu ajutorul prietenilor de la Fundația Comunitară din Sibiu, în valoare de 1.550 euro. Cu această sumă, am pregătit 45 de pachete pentru cetățenii egipteni și tunisieni. Fiecare pachet conține pasta de dinti, perie de dinti, spuma de ras si aparate de ras, gel de dus si sampon, 2 seturi de sosete, 3 tricouri, 1 maieu si 3 perechi de lenjerie intimă. La solicitarea lor, le-am achiziționat și iaurturi, lapte bătut și sana aceste produse fiind cele mai consumate de ei în perioada Ramadanului’’, spun cei de la Crucea Roșie Sibiu.crucea rosie ajutoare 3
Compania sibiană Transagape le livrează zilnic, o masă caldă, seara, conform tradiției Ramandanului.
În același timp, suntem în curs de defenitivare a procedurilor de actualizare a permiselor lor de ședere în România și a vizelor, pentru a putea fi ulterior angajați.
Rămâne însă problema plății chiriei iar pentru asta facem apel la oameni de bine care doresc să le dea o mână de ajutor, până vor fi preluați de noul angajator.crucea rosie ajutoare 2
Pentru a susține în continuare proiectele Crucea Roșie umanitare din perioada aceasta, puteți ajuta cu donați în contul RO 85 RNCB 0227 0360 6293 0013.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.