Muzeul în Aer Liber din Sibiu se pregătește pentru redeschidere – Din iunie vor fi și evenimente

0 1.113

Cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu, pregăteşte evenimente culturale pentru publicul vizitator începând cu luna iunie, a precizat luni, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Ciprian Ştefan.

„Muzeele în aer liber se vor deschide dacă se vor deschide şi parcurile. Totul depinde de ce se întâmplă ca şi situaţie naţională. Dacă creşte numărul de îmbolnăviri şi de cazuri, nu cred că se va relaxa situaţia. (…) Pregătesc evenimente culturale începând cu data de 1-15 iunie, dar şi acolo muzeul îmi permite să am mai multe locaţii”, a spus Ciprian Ştefan.

Potrivit sursei citate, în muzeul aflat în Pădurea Dumbrava Sibiului ar putea fi permis accesul a cel puţin 2.500 de vizitatori pe zi, ţinând cont că locaţia se întinde pe 50 de hectare.

Cei de la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu iau în calcul evenimente culturale adresate doar sibienilor, ţinând cont că deocamdată nu este permisă deplasarea între localităţi cu scop turistic.

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA se află în Pădurea Dumbrava, rezervaţie naturală aflată la marginea municipiului Sibiu, pe drumul judeţean spre comuna Răşinari. Accesul în muzeu se poate face şi prin pădure, traversând cel mai mare parc al municipiului Sibiu, Parcul Sub Arini. Acest muzeu este una din principalele destinaţii turistice din municipiul Sibiu şi posibil prima instituţie culturală locală care să îşi poată deschide porţile pentru public.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.