Noi măsuri – Din 15 mai vom putea merge în drumeții la munte sau la pescuit

1.383

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat luni, la scurt timp după anunțul președintelui Klaus Iohannis privind măsurile de relaxare, că din data de 15 mai românii vor putea pleca din localitate pentru a merge la munte pentru drumeții sau alpinism.

Întrebat dacă românii au voie să meargă la munte pentru drumeții, ministrul a declarat, la Atena 3, că acest lucru va fi permis după ce va expira starea de urgență, relatează Digi24.
„Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”, a răspuns ministrul Vela.
Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu va prelungi starea de urgență din data de 15 mai și  că de la această dată vor fi deschise saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele. Din localități se va putea ieși pentru probleme medicale, în interes de serviciu, dar și pentru activitate sportivă individuală. În localitățile carantinate nu se vor relaxa măsurile de restricție.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi