Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni – Se încălzește vremea

539

Temperaturile se mențin scăzute până în 8 mai. Potrivit estimărilor publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile pentru intervalul 4 – 17 mai, urmează alte câteva zile de frig, apoi vin temperaturi de 28 de grade, iar din 11 mai încep iar ploile.

Intervalul va debuta cu vreme răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de 14…19 grade şi ale minimelor de 1…7 grade, iar ziua de 6 mai va fi chiar rece pentru prima decadă a lunii mai, cu 8…12 grade la orele amiezii.

Din data de 8 mai, temperaturile vor fi în creştere semnificativă, până la un ecart mediu al maximelor de 21…26 de grade şi al minimelor de 6…11 grade – cu mult peste cel normal.

Vor fi unele variaţii termice de la zi la alta în perioada 12-17 mai, însă estimările prognostice indică o probabilitate mare ca regimul termic să fie apropiat de cel obişnuit pentru mijlocul lunii mai. În primele zile, va ploua pe spaţii extinse, local în cantităţi mai însemnate, apoi probabilitatea de ploaie va creşte din nou începând din 11 mai.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi