festivalul medieval blestemul vrăjitoarei 9

Agendele prin care ar fi urmat să fie finanțate cu 15 milioane de lei, din bugetul local, proiecte culturale, de tineret și sport, au fost suspendate printr-o hotărâre de Consiliu Local, până la încetarea stării de urgență.  Proiectele care au obținut finanțare din bugetul local, nu vor fi anulate ci vor fi adaptate noilor cerințe, impuse de autorități după criza coronavirus. Organizatorii trebuie să redepună proiectele. Agenda Culturală va fi analizată și modificată în funcție de măsurile impuse după criza coronavirus.

Agenda Sport și Agenda Comunității, suspendate pe durata stării de urgență

Având în vedere instituirea stării de urgență, pe întreg teritoriul României, ca urmare a pandemiei de coronavirus, Consiliul Local Sibiu a aprobat, joi, suspendarea Agendelor Sportive și cea a Comunității și de Tineret.
Pe Agenda Sportivă, au fost selectate, în martie, 59 de proiecte, care ar fi urmat să primească 6,57 milioane de lei iar pe Agenda Comunității și de Tineret, 589.000 de lei erau alocați pentru 31 de proiecte. Ambele proiecte au fost suspendate, joi, în ședința de Consiliu Local, până la încheierea stării de urgență.

Ce prevede HCL privind suspendarea celor două agende

Hotărârea adoptată de Consiliul Local în ședința ordinară din data de 30 aprilie prevede că, Agenda Sport și Agenda Comunității, așa cum au fost aprobate în luna martie 2020, se suspendă până la încetarea stării de urgență, date fiind restricțiile impuse de autoritățile centrale pentru protecția cetățenilor împotriva coronavirusului, acestea incluzând interdicția de a organiza adunări și evenimente publice.

Proiectele aprobate care aveau ca perioadă de desfășurare martie – mai 2020 nu mai obțin finanțare nerambursabilă din bugetul local.

După încetarea stării de urgență, operatorii care au obținut finanțarea nerambursabilă din bugetul local au posibilitatea să redepună proiecte pentru aceleași evenimente, dar refăcute și adaptate în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus și de noile norme care vor intra în vigoare în domeniul adunărilor și evenimentelor publice.

“În ceea ce privește Agenda Sport și cea Comunitară, se redepun noi cereri de finanțare, cu proiecte reconceptualizate și refăcute complet, cu bugete adaptate. Proiectele de pe Agenda Culturală sunt în evaluare și se anaizează situația. Când se va lua o decizie, o vom anunța”, a precizat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Comisiile de evaluare a proiectelor se vor întruni lunar și vor reevalua aceste proiecte redimensionate. Proiectele considerate eligibile vor fi supuse aprobării Consiliului Local.

“Nu doresc ca Sibiul să își piardă caracterul său unic, dat de evenimentele culturale, sportive și cele dedicate comunității, un brand al orașului care a fost construit în timp îndelungat și cu efortul operatorilor și a administrației locale. De aceea, chiar și în contextul restricțiilor actuale privind desfășurarea adunărilor publice, nu vom anula Agenda Sport și Agenda Comunității, ci le vom adapta, propunerea mea fiind aprobată de Consiliul Local. Astfel, după încetarea stării de urgență, am dat posibilitatea operatorilor ale căror proiecte au fost selectate pe agende în luna martie de a-și organiza totuși evenimentele, însă adaptate. Nu am impus un termen pentru redepunerea proiectelor revizuite. Acestea pot fi depuse când aplicantul consideră că există condiții optime pentru realizarea lor”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu