foto curte spitalul judetean dermatologie

După ce concursul de ocupare a postului de manager al Spitalului Județean a fost validat de Consiliul de Administrație, propunerea de numire a Lilianei Coldea a fost transmisă Ministerului Sănătății. Deocamdată, la Sibiu nu s-a primit un răspuns oficial privind preluarea șefiei SCJU de către aceasta, manager interimar fiind, în continuare, Cornel Benchea.

În urma selecției de dosare, Comisia de Concurs de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a admis singurul candidat înscris la concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Aceasta este Liliana Coldea, medic primar de medicină internă și actual manager al Spitalului CFR Sibiu, admisă cu nota 9,82.

Numirea acesteia, la șefia Spitalului Județean, va fi însă oficială, abia după ce va fi validată și de Ministerul Sănătății.

„Până la această oră nu am primit nimic de la Ministerul Sănătății, referitor la numirea d-nei dr. Coldea. Deocamdată, Cornel Benchea este interimar, până la numirea noului manager”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Numirea noului manager va fi făcută de catre Ministerul Sănătății, însă contractul de management se va semna cu Consiliul Județean Sibiu.

Transferarea prin Ordonanță de Urgență a spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu în subordinea Ministerului Sănătății, permite ministrului Sănătății să facă inclusiv revocări sau numiri în funcție în spitale.

Concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean Sibiu a stârnit deja o serie de controverse, după ce Spitalul CFR, condus de dr. Liliana Coldea, a fost închis după apariția mai multor cazuri de coronavirus. De asemenea, PSD Sibiu a contestat comisia de examinare și a cerut anularea concursului pe motiv de ilegalitate.

Schimbările în conducerea SCJU Sibiu, vin în plină pandemie de coronavirus. Spitalul Județean este singurul din județ în care se tratează pacienți adulți, infectați cu SARS – CoV – 2.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns