Saloanele de înfrumusețare din Sibiu, pregătite pentru redeschidere – „Oamenii sună din 5 în 5 minute pentru programări”

1.280

Așteptarea a luat sfârșit. Saloanele de înfrumusețare din toată țara se redeschid din data de 15 mai. Au trecut aproape două luni de zile de când patronii s-au simțit nevoiți să își închidă ușile, din cauza restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare. Acum însă, după această pauză, sunt nerăbdători să își primească din nou clienții.  

Saloanele de înfrumusețare din Sibiu sunt pregătite să își reia activitatea. Angajații se bucură că revin din nou la muncă, însă poate cei mai nerăbdători sunt clienții, care preț de aproape două luni au fost „privați” de cele mai bune tratamente din saloane. După anunțul Președintelui Klaus Iohannis de luni, sibienii au pus mâna pe telefoane și și-au făcut programări.

Dată fiind situația actuală, odată cu redeschiderea saloanelor, patronii trebuie să pună la punct mai multe măsuri de protecție. Autoritățile nu au spus însă în ce condiții pot funcționa, motiv pentru care fiecare salon își face propriile reguli, pentru ca toată lumea să fie în siguranță. Se pune accentul pe spășatul pe mâini, fapt prentru care un dozator de săpun lichid va fi nelipsit din toate locațiile.

Paul Paralescu, patronul de la MOD Hairdressers, spune că atât angajații, cât și clienții trebuie să se protejeze, motiv pentru care în salon vor fi respectate mai multe reguli.

„Pentru că suntem responsabili și pentru a vă proteja, va trebui să respectăm cu toții mai multe reguli. Astfel, accesul în salon se va face doar în baza unei programări, iar clientul trebuie să vină neînsoțit. Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, iar la intrarea în salon se va face dezinfectarea mâinilor cu produsele de igienă puse la dispoziție de salon. De asemenea, vă vom pune la dispoziție și un covoraș pentru dezinfectarea tălpilor. Datorită faptului că, în condițiile actuale, nu va mai exista zona de așteptare, îi rugăm pe clienți să respecte pe cât posibil ora programării pentru a evita aglomerarea sau contactul cu alte persoane. În ceea ce privește plata serviciilor, aceasta se va efectua pe cât posibil cu cardul”, spune Paul Paralescu.

Paul spune că sibienii au început să își facă programări încă de acum o lună. Cerința cea mai mare este la tuns și la vopsit, astfel că majoritatea angajaților au prima săptămână deja ocupată. Cei care doresc să se programeze la MOD Hairdressers o pot face la numărul de telefon 0748 884 349 sau pe www.modhairdressers.ro.

Lucian Zoltan, patronul salonului LUCIANO, spune că sunt pregătiți pe deplin de deschidere. Și aici sunt luate mai multe măsuri pentru ca personalul și clienții să fie în siguranță. Un lucru important de menționat este că toată lumea care intră în salon trebuie să poarte mască de protecție.

„Suntem bucuroși să îi anunțăm pe clienții noștri că suntem pregătiți pe deplin de deschidere. Am luat toate măsurile de igienă, atât pentru siguranța personalului, cât și pentru siguranța celor care ne calcă pragul salonului. Am comandat deja o lampă bactericidă pentru spații închise, avem soluții speciale certificate pentru suprafețe și pardoseală, dezinfectanți pentru mâini, măști chirurgicale și, desigur, cea mai bună climatizare. Angajații vor lucra pe două ture, ca să nu ne intersectăm toți în salon. Vom păstra distanța de un metru jumătate între noi și vom purta măști chirugicale certificate. În cazul în care clientul nu are mască, va primi una de la noi. De asemenea, pelerinele de tuns vor fi igienizate, iar fiecare client va fi șamponat înainte de orice serviciu. Ne dorim să fim activi, iar aceste măsuri suplimentare sunt luate pentru că ne dorim ca atât personalul, cât și clienții, să fie protejați. Nu avem de ce să ne temem, abia așteptăm să începem, spune patronul de la Luciano.

În ultimele 24 de ore, Lucian spune că s-au făcut o mulțime de programări. „Din 5 în 5 minute se încinge bateria telefonului. Avem deja programări pentru toată luna”, a spus acesta. Sibienii care doresc să își facă o programare au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0745 217 055, 0770 104 250.

Salonul Adela – Beauty 4 Men impune, de asemenea, un protocol de protecție în pandemie. Pentru o bună aerisiere a saloanelor, ușile vor sta mai mereu deschise. La intrarea în salon se va pune un covoraș dezinfectant îmbibat în soluție pe bază de clor, de 4-5 ori pe zi casiera va șterge cu soluție pulverizată dezinfectantă pe bază de alcool clanța ușii, după fiecare client angajatele vor dezinfecta scaunul/patul și ustensilele folosite cu soluție pe bază de alcool, iar la închiderea salonului casierița va spăla pardoseala cu soluție dezinfectantă pe bază de clor. Ca măsură de prevenție, la casierie se va monta un panou de plexiglas, se va instala recipient cu soluție dezinfectantă la intrarea în salon, iar programările se vor face la intervale regulate cu o pauză de 10 minute între clienți. De asemenea, clienții care prezintă simptome de răceală nu vor fi primiți.

Și fiindcă în această perioadă trebuie să avem grijă de noi, dar și de cei din jurul nostru, atât angajatele, cât și clienții trebuie să respecte câteva reguli. „În fiecare dimineață sau la intrarea în tură, angajatele vor semna într-un tabel că nu au simptome respiratorii și că nu au intrat în contact cu persoane infectate cu Covid-19. La începerea programului fiecare angajată va trebui sa poarte viziera primită și/sau mască de protecție, iar opțional vor purta mănuși de protecție sau se vor spăla pe mâini înainte și după fiecare client cu apă caldă și săpun”, spune Ioana Adela Curta, manager salon Adela – Beauty 4 Men. Clienții trebuie să respecte și ei anumite reguli. Atunci când ajung în salon, trebuie să poarte mască și mănuși, iar la intrare trebuie să se dezinfecteze. Totodată, nu vor veni cu însoțitori. Cei care prezintă simptome respiratorii nu vor fi primiți la programare.

Cât despre programări, odată ce s-a dat vestea că saloanele se vor deschide în 15 mai, bărbații au fost cei care au pus mâna pe telefoane în număr foarte mare. „Au început să sune telefoanele la 10 minute după ce s-a terminat anunțul Președintelui. Am avut noroc că am avut acasă și telefonul și laptopul de la saloane și am făcut programările. Ziua de 15 mai e plină deja, iar săptămâna următoare este aglomerată. Cei mai mulți dintre cei care au făcut programări sunt bărbați”, spune Ioana Adela Curta, manager Salon Adela – Beauty 4 men. Sibienii care vor să facă o programare au la dispoziție următoarele numere de telefon: Salon Adela Vasile Milea – 0269 447 753 și Salon Adela Carrefour – 0733 946 111.

Saloanele de înfrumusețare au fost printre cele mai afectate business-uri din cauza stării de urgență. În 19 martie, autoritățile au decis să le închidă, motiv pentru care aproape două luni de zile ușile au rămas închise. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că saloanele de beauty își vor putea realua activitatea începând cu 15 mai.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi