monica anisie

Măsuri specifice pe care inspectoratele școlare județene trebuie să le implementeze pentru susținerea învățării la distanță pentru elevi au fost discutate marți în cadrul unui webinar la care au participat învățători din județul Sibiu. Invitată a fost și Monica Anisie, ministrul Educației.

Minitrul Anisie a participat la un webinar de două ore cu învățătorii din județul Sibiu. Aceasta a transmis un mesaj către toate cadrele didactice din județul Sibiu.

“Trebuie să avem o abordare echilibrată. Să încercăm să-i privim pe elevi și pe părinții lor cu înțelegere, să fim aproape de ei, să le acordam sprijin. Știă că vă e greu. Și nouă ne e dar împreună vom duce la bun sfârșit acest an școlar. Pregătim o suspriză plăcută pentru elevi”, a spus Monica Anisie, invitată la webinarul învățătorilor sibieni.

Inspectoratele școlare trebuie să organizeze periodic videoconferințe cu directorii unităților de învățământ din România pentru a identifica și stabili sarcini de lucru și resurse educaționale în vederea asigurării învățării la distanță.

Acestea vor monitoriza desfășurarea activităților-suport pentru învățarea on-line în unitățile de învățământ din subordine.

Cadrele didactice care nu au acces la tehnologie pot solicita unităților de învățământ să le pună la dispoziție echipamentele necesare pentru desfășurarea procesului didactic în sistem on-line iar inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, cu sprijinul autorităților locale, vor lua măsuri pentru asigurarea accesului la activități de învățare pentru preșcolarii/elevii din medii dezavantajate care nu dispun de echipamente informatice.

Elevii din anii de final de ciclu care vor susține examenele naționale pot beneficia de consiliere din partea unităților de învățământ, cu sprijinul consilierilor din cabinetele psihopedagogice.

Săptămânal, Ministerul Educației și Cercetării organizează întâlniri cu inspectorii generali pentru a transmite informații referitoare la susținerea învățării la distanță și pentru a rezolva situațiile specifice apărute în această perioadă.

De asemenea, ministrul educației și cercetării va participa la videoconferințele organizate de inspectoratele școlare cu directorii unităților de învățământ, după o planificare propusă de către inspectorate.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu