Sfârșit de an școlar de la distanță la Sibiu – Profesorii au aflat până când trebuie să încheie mediile elevilor

6.787

Ministerul Educației a făcut precizări privind modalitățile de încheiere a situațiilor școlare pentru fiecare ciclu de învățământ. Termenul limită pentru încheierea situației școlare este 12 iunie.

Sunt identificate patru situații în învățământul primar, unde elevii sunt notați cu calificative și cinci situații la gimnaziu și liceu, unde elevii sunt evaluați cu note.

„Pentru nivelul de învățământ ante-preșcolar și preșcolar nu este cazul încheierii situației, dar activitățile cadrelor didactice continuă și acestea mențin legătura cu copiii. Segmentul de vârstă corespunzătoare acestor niveluri este însoțit de cele mai mari riscuri, atât în organizarea procesului educațional din unități, cat și din cauza faptului că majoritatea copiilor sunt însoțiți, spre unități, de persoane cu risc sau care prezintă risc pentru contacte în cadrul unităților de învățământ”, se arată în document.

În ceea ce privește învățământul primar, se continua activitățile online, conform planificării activității de către unitatea de învățământ.

Cum se încheie mediile elevilor?

Situația 1: dacă elevul are cel puțin două calificative pe semestrul al II-lea, se încheie situația școlară semestrială cu aceste calificative.

Situația 2: dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfășurată online.

Situația 3: dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, al doilea calificativ pentru semestrul al II-lea va fi considerat calificativul care reprezintă media elevului din primul semestru.

Situația 4: dacă elevul nu are niciun calificativ în semestrul al II-lea, media anuală devine media semestrului I.

Pentru învățământul gimnazial și liceal, postliceal și profesional, se continua activitățile online, conform planificării activității de către unitatea de învățământ

Situația 1: dacă elevul are cel puțin două note pe semestrul al IIlea, se încheie media cu aceste note.

Situația 2: dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea se poate valorifica activitatea desfășurată online, pentru a doua notă

Situația 3: dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, a doua notă pentru semestrul al II-lea va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.

Situația 4: dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea media anuală devine media semestrului I

Situația 5: dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine media anuală (ca la examenul de corigență)

Mediile ar trebui încheiate până pe data de 12 iunie.  Inspectorul – șef Alexandru Dumbravă face un apel către toți elevii din județul Sibiu, să ia legătura cu cadrele didactice înainte de această dată.

„Adresez un îndemn elevilor care nu au fost contactați de profesori, din diferite motive – fie nu i-au găsit, fie nu a existat conexiune la internet,  să ia legătura cu profesorii diriginți și cu învățătorii, ca să li se încheie situația școlară pentru anul 2019/2020”, transmite Alexandru Dumbravă, șeful IȘJ Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)