Oficial din Ministerul Sănătății, despre vârful pandemiei – Când am putea scăpa de coronavirus

939

Autoritățile din Ministerul Sănătății speră ca, la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul celei viitoare, să putem vorbi despre depășirea unui vârf al pandemiei de coronavirus, în România.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a declarat pentru B1 Tv că România se află într-o perioadă constantă, cu circa 300 de noi îmbolnăviri zilnic, aflându-ne, practic, într-o fază controlată.

“Dacă urmărim graficul în ultimele zile, aproape că se poate contura tendinţa unui platou, deci ne îndreptăm spre o medie de pacienţi confirmaţi pe zi, de circa 300. Deci, aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia în care cest lucru se stabilizează pe această direcţie, cum dau impresia cifrele, atunci, probabil, că spre sfârşitul acestei săptămâni sau începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”, a afirmat Horaţiu Moldovan.

Oficialul ministerial a atras atenția însă că dacă românii se vor relaxa prea mult și nu vor mai ține cont de măsurile luate în războiul cu coronavirus pot reizbucni focare de boală ori pot apărea altele noi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.