Suspect de COVID-19 din Târgu Mureș în stare gravă, transferat la Sibiu

1.311

Un pacient suspect de COVID-19, aflat în stare gravă, a fost transferat, miercuri seară, de la Târgu Mureș la Sibiu. Secția ATI a Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș este plină, motiv pentru care nu mai poate primi pacienți. 

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș preia doar cazurile cele mai grave de pacienți infectați cu coronavirus, scrie Radio Târgu Mureș. Fiindcă secția ATI  de aici este plină, miercuri seară un pacient suspect de COVID-19  a fost adus la Sibiu.

„De la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș s-a transferat la Sibiu un pacient intubat și ventilat suspect COVID-19. Acest transfer a avut loc din cauză că secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș era plină și nu mai putea prelua acest pacient. Am apelat la colegii noștri de la Spitalul Județean Mureș, care au declarat că nici ei nu pot prelua acest pacient, din lipsă de locuri, și atunci s-a luat legătura cu Departamentul pentru Situații de Urgență pentru a se transfera acest bolnav, suspect COVID, și a fost transfer la Sibiu”, a spus directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Claudiu Puiac.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, miercuri seară la Antena 3, că mai mulți pacienți de la Târgu Mureș au fost transferați la Sibiu pentru că Târgu Mureșul a ajuns în cursul acestei săptămâni la capacitatea maximă de preluare și tratare a bolnavilor care au nevoie de îngrijire în ATI.

Sursa: Radio Târgu Mureș

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi