Bulgaria repornește turismul – Românii ar putea merge în concediu din 1 iulie

1.061

Bulgaria se pregătește să repornească turismul. Românii ar putea pleca în vacanță în țara vecină de la 1 iulie. 47% dintre hotelieri spun că vor reduce preţurile pentru a atrage clienţii.

De săptămâna viitoare, vecinii de la sud de Dunăre vor avea voie să călătorască în ţară, în scop turistic. Măsura vine o dată cu relaxarea măsurilor de carantină, pe 13 mai. Astfel, vor fi redeschise hotelurile mici şi pensiunile, iar plajele trebuie să fie pregătite să primească turişti de pe 1 iunie, scrie Mediafax.

Pentru a-i convinge să îşi facă vacanţa în ţară, oficialii de la Sofia vor să le ofere bulgarilor vouchere pe care să le poată folosi până la finalul anului 2021.

În ce priveşte turiştii străini, oficialii autorităţile bulgare speră să poată redeschidă ţara pentru aceştia de la 1 iulie. Sunt discutate mai multe variante, printre care, cea în care să fie primiţi turişti din statele vecine şi doar dacă în statul respectiv epidemia este ţinută sub control. Pentru a-i încuraja pe oameni să călătorească, 47% dintre hotelierii bulgari spun că vor reduce preţurile.

În Bulgaria au fost confirmate aproape 1.900 de cazuri de coronavirus, iar 84 de oameni au murit.

Bulgaria a fost una dintre primele ţări din Europa care au impus restricţii asupra circulaţiei persoanelor, pentru a reduce riscul propagării noului coronavirus. Guvernul bulgar a luat această măsură pe 13 martie. Cu toate astea de Paşte, bisericile din Bulgaria au rămas deschise.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi