Ne pregătim de temperaturi de vară – Cum va fi vremea în următoarea perioadă

1.137

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în a doua săptămână din mai, în regiunile sudice, vestice şi sud-vestice, dar şi uşor mai coborâte în extremitatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

„Valorile termice vor fi uşor mai ridicate, decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sudice, vestice şi sud-vestice, dar şi uşor mai coborâte în extremitatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane”, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru intervalul 11-18 mai.

Urmează ca între 18 şi 25 mai, temperatura aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în regiunile estice şi nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

„Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână”, adaugă sursa citată.

Conform ANM, între 25 mai şi 1 iunie, temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

„Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în toată ţara”, potrivit prognozei pentru 1-8 iunie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi