Avrigean de 22 de ani, reținut după ce a spart o mașină și un magazin – A fugit de polițiști

1.790

Polițiștii l-au reținut pe un tânăr de 22 de ani, din Avrig, care a provocat, vineri, distrugeri și mai multe pagube materiale. Acesta a spart mai întâi geamul unui magazin, după care a vandalizat o mașină. Însoțit la Secția de Poliție din Avrig, pentru audieri, acesta a profitat de un moment de neatenție a oamenilor legii și s-a făcut nevăzut. A fost reținut, sâmbătă dimineață, de polițiști, urmând să fie cercetat în continuare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig, pentru infracțiunile de tentativă de furt calificat și distrugere.

Vineri după – amiază, o femeie din Avrig a sunat la Poliție ca să anunțe că magazinul său a fost spart.

„La data de 8 mai, în jurul orei 16:30, o femeie a sesizat Poliția Orașului Avrig cu privire la faptul că, în jurul orei 16:20, un tânăr a pătruns fără drept în incinta unei societăți comerciale din oraș, a spart un geam după care a fugit”, a transmis Elena Welter, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

În timpul efectuării cercetărilor la locul producerii incidentului, polițiștii avrigeni au fost sesizați despre faptul că o persoană necunoscută a spart geamul unui autoturism parcat pe strada Gheorghe Lazăr din localitate.

„Lângă autoturism, polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în orașul Avrig. Proprietara autoturismului a depus plângere penală privind săvârșirea infracțiunii de distrugere, fără a preciza un prejudiciu exact”, mai precizează Elena Welter.

Tânărul a fost condus la sediul Poliției Orașului Avrig însă a refuzat să dea detalii despre cele două incidente și, profitând de un moment de neatenție a echipajului care îi asigura paza, a dispărut.

„În momentul părăsirii sediului, persoana în cauză nu se afla în stare de reținere. În dimineața zilei de 9 mai, reprezentanții societății comerciale au depus plângere penală privind săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat. În urma investigațiilor desfășurate în vederea probării aspectelor reclamate de către cele două părți vătămate, s-a concluzionat că tânărul în cauză ar fi săvârșit ambele fapte. Astfel, la data de 9 mai a.c., față de presupusul autor s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la furt calificat, respectiv distrugere. De asemenea, cu privire la situația creată în urma căreia persoana în cauză a părăsit sediul Poliției Orașului Avrig, conducerea I.P.J. Sibiu a dispus efectuarea unei anchete prin Compartimentul Control Intern. În funcție de rezultatul acestor verificări, vor fi dispuse măsurile legale în consecință”, a mai spus, pentru Ora de Sibiu, Elena Welter.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi