continental sibiu

Compania Continental a anunțat, vineri, primele cazuri de infecție cu coronavirus în rândul angajaților săi. Compania a luat imediat măsuri suplimentare de protecție a angajaților din fabrică.

Patru angajați de la Continental Sibiu sunt infectați cu noul coronavirus. Luni, Prefectura Sibiu, a confirmat punerea în izolare a încă 10 angajați.

„În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul companiei producătoare de componente pentru industria auto, din județul Sibiu, unde au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajați ai acesteia, conform celor mai recente date primite de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu, au fost puși în izolare încă 10 angajați, la acest moment fiind izolate un număr de 69 de persoane”, precizează Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Județului Sibiu.

Dând dovadă de transparență în comunicare, Compania Continental anunța, vineri, că în fabrica din Sibiu, s-au înregistrat primele cazuri de infecții cu noul coronavirus.

„Avem doar câteva cazuri confirmate în locația noastră. Din ceea ce știm, angajații în cauză sunt într-o stare buna, având în vedere întregul context. Împreună cu DSP și furnizorul nostru de servicii de medicină ocupațională, Rețeaua Privată de Sănătate  Regina Maria, am inițiat imediat toate măsurile preventive necesare, deoarece sănătatea și siguranța angajaților reprezintă prioritatea noastră. De asemenea, ne-am oferit tot suportul pentru familiile acestor angajați. Pentru protejarea confidențialității angajaților noștrii, vă rugăm să înțelegeți faptul că nu vom oferi alte detalii”, a explicat, pentru Ora de Sibiu, Lăcrămioara Dărăban, manager resurse umane.

Aceasta preciza și că s-au luat urgent măsuri stricte privind împiedicarea răspândirii virusului.

„Am implementat măsuri foarte restrictive, aliniate cu direcțiile impuse de autorități și de corporație. Fiecare angajat primește mască de protecție înainte de a  intra în locație, izolarea schimburilor,  închiderea sălii de mese, reorganizarea activitatii pe linie pentru ca distanta sa fie mai mare.

Cei mai mulți dintre angajații care ocupă funcții administrative, precum și majoritatea celor din centrul de cercetare și dezvoltare, acolo unde activitatea o permite, au posibilitatea de a lucra de acasă pentru o perioadă extinsă de timp.

De asemenea la intrarea în locație au fost instalate sisteme automate de măsurare a temperaturii, cu cameră. Acestea verifică atât temperatura cât și dacă angajatul poartă corespunzator masca. Aceste sisteme au fost dezvoltate intern, de către colegii noștri din echipa de Industrial Engineering”, a mai precizat Lăcrămioara Dărăban.

Reprezentanții companiei spun că, toți angajații expuși unor situații posibile de contaminare, au fost testați pentru COVID – 19.

Compania Continental este, la ora actuală, cel mai mare angajator din Sibiu, cu peste 4000 de angajați.

Comentariul meu

Lasă un răspuns