Tribunalul Sibiu se mută în sediu nou – Până la 1 iunie se judecă doar cauzele urgente

1.810

Tribunalul şi Judecătoria Sibiu se mută în Casa Albă Independența. Imobilul, situat pe Strada Ocnei, va avea destinaţia de sediu administrativ pentru desfăşurarea activităţii celor două instanţe. În perioada 15 mai – 01 iunie, la Tribunalul Sibiu se vor soluţiona doar cauzele care au caracter urgent.

Într-un comunicat de presă se arată că, dosarele cu termene de judecată stabilite după data de 18 mai 2020, termene care au fost acordate la sediul actual, acestea vor fi preschimbate cu termene noi, începând cu data de 2 iunie, inclusiv, la sediul din Strada Ocnei.

„Având în vedere necesitatea mutării sediului Tribunalului Sibiu şi a Judecătoriei Sibiu în clădirea situată în municipiul Sibiu, str. Ocnei nr. 33, conform contractului de închiriere încheiat în urma licitaţiei organizate în vederea închirierii unui imobil cu destinaţia de sediu administrativ pentru desfăşurarea activităţii celor două instanţe;

Raportat la amplitudinea operaţiunilor de transport, complexitatea lucrărilor de reamenajare a birourilor şi aparaturii electronice;

Având în vedere situaţia epidemiologică actuală şi necesitatea protejării populaţiei şi a personalului instanţei de riscul îmbolnăvirii cu virusul Covid 19;

Având în vedere că termenele acordate deja în perioada 18 mai – 30 iunie se suprapun cu perioada de mutare, iar părţile nu sunt citate pe ore, pentru a asigura un flux redus, raportat şi la echipa amplă de persoane care va asigura operaţiunile de mutare;

Aducem la cunoştinţă opiniei publice că în perioada 15 mai 2020 – 01 iunie 2020, activitatea celor două instanţe se va desfăşura după aceleaşi reguli stabilite pe perioada stării de urgentă, în conformitate Decretul semnat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României din 14 aprilie 2020.

Aşadar, în perioada 15 mai 2020 – 01 iunie 2020, la nivelul Tribunalului Sibiu se vor soluţiona doar cauzele în privinţa cărora, pe perioada stării de urgentă, legiuitorul a stabilit caracterul urgent, în funcţie de specificul fiecărei secţii. Lista cauzelor urgente ce urmează să fie soluţionate în această perioadă este publicată pe portal fiecărei instanţe.

În aceste cauze, citarea se va face la sediul actual din Calea Dumbrăvii nr. 30, la sala G (pentru Tribunalul Sibiu) şi la sala J (pentru Judecătoria Sibiu).

Totodată, se interzice în continuare accesul publicului în incinta clădirii Tribunalului Sibiu, cu excepţia părţilor din cauzele urgente, în cazul în care prezenţa lor este obligatorie, precum şi a avocaţilor care au delegaţii în dosare.

Se recomandă depunerea înscrisurilor prin mijloace de comunicare electronică permise de lege (e-mail, fax), urmând ca originalul acestor înscrisuri să fie transmis prin poştă, dacă este solicitat de instanţă.

În această perioadă, acţiunile judecătoreşti sau orice alte acte vor fi depuse la cele două instanţe prin mijloace de comunicare la distanţă, sau personal în locul special amenajat la intrarea în sediu, în intervalul orar 8,30 – 12.30.

În această perioadă, studiul dosarelor nu va fi permis decât în format electronic, utilizându-se aplicaţia electronică a dosarului pe bază de parolă şi utilizator (prin accesarea www.tribunalulsibiu.ro), sau în cadrul instanţei, la sediul actual din Calea Dumbrăvii nr. 30, în locul special amenajat la intrarea în sediu prin accesarea computerelor puse la dispoziţia publicului cu asistenţa personalului arhivei, în intervalul orar 9-12.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Sibiu poate fi contactat în această perioadă exclusiv prin intermediul telefonului (0269/217104, int. 131) sau adresa de e-mail: tribunalul.sibiu@just.ro.

Procedura de lucru efectivă a compartimentelor din cadrul Tribunalului Sibiu este stabilită prin Decizia nr. 2/2020 şi prin Decizia nr. 3/2020 de preşedintele instanţei. Cele două decizii sunt publicate pe portalul instanţei.

În ce priveşte dosarele cu termene de judecată stabilite după data de 18 mai 2020, termene care au fost acordate la sediul actual, acestea vor fi preschimbate cu termene noi, începând cu data de 2 iunie 2020 inclusiv, la sediul din strada Ocnei nr. 33, cu păstrarea aceleaşi săli de judecată, dar în mod obligatoriu prin stabilirea unei programări a cauzelor pe ore, în scopul evitării aglomeraţiei, aşa cum consideră oportun fiecare complet de judecată în parte. Lista dosarelor cu termenele de judecată ce au fost preschimbate se va afişa pe portalul instanţei.

În ce priveşte cauzele suspendate de plin drept în temeiul dispoziţiilor art. 42 alin. 6 din Decretul nr. 195/16.03.2020, acestea vor fi repuse pe rol imediat după încetarea stării de urgenţă, iar termenele de judecată vor fi acordate la noul sediu din Sibiu, str. Ocnei nr. 33, începând cu data de 2 iunie 2020.

Începând cu data de 2 iunie 2020, Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Sibiu îşi vor desfăşura întreaga activitatea la noul sediu, situat în municipiul Sibiu, str. Ocnei nr. 33.

Înţelegem că pe perioada mutării sediului este afectată activitatea de judecată, astfel, ne cerem scuze pentru situaţia creată şi adresăm rugămintea tuturor justiţiabililor, cât şi avocaţilor implicaţi în cauzele aflate pe rolul celor două instanţe, să manifestate înţelegere în acest sens”, informeaza Cornelia Elena Prundaru, purtător de cuvânt la Tribunalul Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi