Germania înregistrează de peste cinci ori mai mulți morți în 24 de ore – Cresc din nou cazurile

0 1.322

Pandemia de coronavirus  pornită din orașul chinez Wuhan a lăsat în ultimele 24 de ore  două cifre îngrijorătoare în Germania, 933 de cazuri și 116 decese, ceea ce  urcă statistica la peste 170.000 de persoane infectate și peste 7.500 de victime, potrivit datelor publicate marți de Institutul Robert Koch, agenția guvernamentală germană responsabilă cu monitorizarea bolilor infecțioase.

Numărul de 116 decese reprezintă o creștere clară comparativ cu cei 22 decedați anunțați luni. Cele 933 de infecții înregistrate în ultimele 24 de ore marchează o creștere notabilă în comparație cu cele 357 de infecții din ziua precedentă, deși acestea sunt încă sub o mie. Cu noile date, numărul celor cu Covid 19 in Germania se ridică la 170.508 de persoane infectate și 7.533 de victime cauzate de coronavirus.

În funcție de land, Bavaria, cu 44.593 infectate și 2.182 de decese, continuă să fie cel mai afectat, urmat de Renania de Nord-Westfalia (35.333 de pozitivi și 1.456 de decese) și Baden-Württemberg (33.359 de infecții și 1.568 de decese). Berlin, capitala, înregistrează 6.274 de cazuri și 165 de decese.

Relaxare pe scară largă la nivel naţional a măsurilor restrictive impuse în ultimele luni din cauza pandemiei a început. Toate magazinele se deschid, elevii se vor întoarce treptat la cursuri şi campionatul german de fotbal se va relua de la sfârşitul săptămânii. De asemenea, muzeele, restaurantele şi hotelurile îşi vor relua activitatea.

Sâmbătă s-au înregistrat proteste în toată Germania. Mii de oameni au invadat străzile oraşelor precum Berlin, Frankfurt, Stuttgart sau Munchen. Protestatarii au cerut ca măsurile deja relaxate să fie ridicate mai repede pentru a se putea întoarce la viaţa normală de dinainte de pandemie. În timpul manifestaţiilor s-a lăsat cu violenţe. Mai mulţi demonstranţi au intrat în conflict cu forţele de ordine pentru că nu au respectat măsurile de distanţare socială.

Deşi Germania a fost lăudată pentru modul în care a contracarat pandemia, mai multe focare de infecţie au izbucnit în țară. Datele oferite de Institutul Robert Koch sunt estimări iar oficialii germani au declarat că dacă numărul infecţiilor va creşte rapid, restricţiile vor fi impuse din nou. Germania este a şaptea ţară din lume ca număr de pacienţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.