Elevii și profesorii sibieni care merg la școală din 2 iunie vor avea asigurate măști

0 519

Elevii și profesorii care merg la școală în luna iunie, pentru pregătirea examenelor la clasele a VIII-a și a XII-a, vor avea asigurate măști.

“Ministerul Educației va asigura stoc de măști pentru elevii și profesorii care vor merge la școală în luna iunie“, a declarat, miercuri, Virgil Popescu, ministrul Economiei.

În privința stocurilor de măști, ministrul a arătat că în țară există 23 de producători de măști, dar nu toți lucrează încă la capacitate maximă. El spune că fabricile din România au posibilitatea să producă 20 de milioane de măști în luna mai, iar restul să fie asigurat din importuri.

Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie cu probele scrise, după care elevii vor susține probele de competențe.

Școlile și grădinițele au fost închise de pe 11 martie 2020 și până în septembrie, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. O excepție o reprezintă, însă, clasele a VIII-a și a XII-a. Școlile gimnaziale și liceele se vor deschide 2 săptămâni, în perioada 2-12 iunie, pentru a realiza pregătirea elevilor din clasele terminale.

Procedura pentru elevii care se întorc la școală pe 2 iunie

“Dacă la ora 9:00 vin primii 10 elevi, la 9:20 vine următoarea grupă de 10 elevi. La intrarea în școală, la poarta școlii va fi întâmpinat elevul de către un cadru medical și i se va lua temperatura, după care elevii vor parcurge un culoar bine definit de către unitatea de învățământ în curtea școlii, vor ajunge în fața ușii unde vor avea covorașe cu dezinfectant, se va realiza igienizarea interiorului școlii cu o zi înainte, iar cu oră înainte de pătrunderea personalului și elevilor vor fi deschise ferestrele pentru aerisire.

Vor merge să se spele pe mâini, vor primi dezinfectant, vor primi măști asigurate de către Ministerul Educației, vor fi îndreptați către sala de curs.

În sala de curs nu vor intra mai mult de 10 elevi și un cadru didactic. Vor rămâne în sala respectivă 2 ore dacă sunt clasa a VIII-a, 3 ore dacă sunt clasa a XII-a sau a XIII-a, pentru aceste cursuri de pregătire care sunt opționale.

O oră de curs va dura 50 de minute, va urma o pauză de 10 minute. În această pauză, rugămintea mea către cadre didactice și elevi este să nu interacționeze cu alte grupe de elevi și de aceea astăzi, discutând cu reprezentanți din județul Timiș, a fost acolo o propunere că poate și pauzele să fie date diferențiat și după ce se încheie cursurile vor fi conduși elevii de către cadrul didactic spre ieșire.

Vor arunca masca pe care au folosit-o în timpul cursurilor, vor primi de la școală o altă mască și vor pleca spre casă.

Este o procedură la care ne-am gândit, poate va suferi unele modificări”, a explicat ministrul Monica Anisie.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.