Șase persoane reținute după perchezițiile de marți de la Sibiu, pentru tăieri ilegale de arbori

0 750

Şase persoane au fost reţinute de poliţiştii din Alba, fiind bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori după ce ar fi sustras din fondul forestier naţional peste 1.900 de metri cubi de material lemnos. De asemenea, s-a pus sechestru pe patru terenuri şi pe un autoturism de lux.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de şase persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 60 de ani, care sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare şi complicitate la ultimele două infracţiuni.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 – 2020, o societate comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional. Pentru a da o aparenţă de legalitate tăierilor de material lemnos efectuate, reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, documente de însoţire între punctele de lucru ale societăţii, vizând transporturi de material lemnos care, în realitate, nu au fost efectuate sau ar fi întocmit documente de însoţire pe care erau menţionate cantităţi de material lemnos mai mici decât cele transportate.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat şi comercializat spre diverse societăţi comerciale şi persoane fizice.

Poliţiştii au efectuat, marţi, 18 percheziţii – 7 în Alba, 6 în Vâlcea, 4 în Sibiu şi una în Gorj, la sediile a două societăţi comerciale şi la punctele de lucru ale acestora, dar şi la domiciliile persoanelor vizate de anchetă, de unde au ridicat documente contabile şi înscrisuri legate de activităţile comerciale.

La două dintre locaţiile percheziţionate au fost identificate cantităţi însemnate de material lemnos, a căror inventariere este în curs de desfăşurare.

De asemenea, poliţiştii au aplicat sechestru asiguratoriu asupra unui autoturism de lux şi asupra a patru terenuri, în vederea recuperării prejudiciului, care a fost estimat la 571.061 de lei.

La sediul IPJ Alba au fost conduse şi audiate 16 persoane.

Cele şase persoane reţinute vor fi prezentate în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale”, se arată în comunicatul IPJ Alba.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.