fbpx

VIDEO: Deszăpezire pe Transfăgărășan – Când se deschide drumul

0 834

De câteva zile, drumarii au început operațiunea de deszăpezire a Drumului Național 7C, pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Potrivit reprezentanților DRDP Brașov, Transfăgărășanul se va deschide începând cu 1 iulie.

„A început de câteva zile operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Deocamdată se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri. Menționăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan de deschide în data de 1 iulie”, spun reprezentanții DRDP Brașov.

Până la 1 iulie, circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.

În acest moment se lucrează cu trei utilaje în zonă pentru a îndepărta zăpada. În paralel însă, se lucrează și la punerea în ordine a porțiunii dintre Cârțișoara și Bâlea Cascadă unde se repară parapetul, se vopsesc și se înlocuiesc elementele de siguranță și se îndepărtează vegetația nedorită.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.