fbpx

Iohannis – „Nu vor urma trei zile fără restricții. Dacă situația se va înrăutăți voi declara din nou stare de urgență”

0 636

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în ultima zi în care România se află în stare de urgență, că nu vor urma trei zile fără reguli și restricții. Acesta a menționat că Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) va declara în această seară stare de alertă.

„Astăzi, CNSSU va declara stare de alertă. Nu vor urma trei zile fără reguli și restricții. Reîntoarcerea bruscă este imposibilă, renunțarea prematură la regulile care s-au dovedit bune ar însemna o gravă eroare. Avem un cadru legal în vigoare și în baza lui vor fi luate deciziile, inclusiv pentru următoarele trei zile”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a declarat că, dacă situația se va înrăutăți iar numărul cazurilor va crește, va declara din nou stare de urgență.

„Intrarea în starea de alertă aduce riscuri noi și responsablități suplimentare. Distanțarea socială, munca de acasă, respectarea normelor, purtarea măștii sunt esențiale pentru a controla epidemia. Fără aceste reguli, lucrurile pot degenera ușor. Dacă situația se va înrăutăți și vom avea supra-aglomeraraeea spitalelor, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență. Nu facem aceste lucruri de teama amenzilor, ci pentru că e spre binele nostru și a celor apropiați. Știm cu siguranță că depinde de fiecare ca epidemia să treacă cât mai repede”, a mai spus Klaus Iohannis.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.