Putem să mergem în vacanță în Grecia – Ce condiții impun autoritățile elene

0 330

Grecia va solicita turiştilor să prezinte la intrarea în ţară un test de coronavirus pe care l-au făcut înainte de plecarea din ţara de origine, a declarat, miercuri, secretarul de stat din cadrul Direcţiei Generale de Turism, Răzvan Pîrjol.

Acesta a precizat că, noua procedură, i-a fost transmisă miercuri în cadrul unei convorbiri pe care a avut-o cu ministrul Turismului din Grecia şi a subliniat că detaliile procesului nu au fost finalizate.

“S-a discutat că Grecia va cere un atestat, sub orice formă ar fi el, de test, la intrarea în ţară, şi în urma propunerii de protocol pe care o vom primi în următoarele zile vom vedea toate detaliile tehnice legate de retur, carantinare şi aşa mai departe. Nu am intrat în detalii (despre tipul testului, n.r.), dar pot să-mi imaginez că este sub forma unei vize: călătorul va trebui să prezinte un test făcut la plecarea din ţara de origine. Nu este vorba de o hârtie de tip paşaport sau carnet de sănătate, este adeverinţa unui test făcut înainte de plecare”, a declarat Răzvan Pîrjol, la Digi 24.

Secretarul de stat din Ministerul Economiei a explicat că are discuţii despre condiţiile pentru reluarea turismului cu Grecia, Bulgaria şi Franţa.

“Am purtat o discuţie cu ministrul Turismului din Grecia, dar în aceeaşi măsură şi cu ministrul Turismului din Franţa şi urmează (să discut, n.r.) cu ministrul Turismului din Bulgaria. Concluziile sunt că toată lumea îşi doreşte o redeschidere cât mai rapidă, dar oarecum într-un mod cât se poate de unitar, atât ca măsuri de siguranţă sanitară cât şi ca norme de operare, dar şi ca date de redeschidere. Cred că este esenţial ca la normele sanitare adoptate de toate statele să avem totuşi o viziune cât se poate de apropiată şi de comună, pentru că asta va da şi siguranţa unui călător internaţional să ştie că indiferent de destinaţie va regăsi aceleaşi condiţii de siguranţă sanitară”, a afirmat Răzvan Pîrjol.

Secretarul de stat a estimat că românii vor putea face turism în afara ţării începând cu lunile iunie – iulie, în cazul în care pandemia va involua.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...