Directorul medical de la Județean – „Sibienii să rămână acasă. Nu a scăzut foarte mult numărul de internări cu COVID”

0 844

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, dr. Florin Grosu îi îndeamnă pe sibieni la prudență după ce, în prima zi de stare de alertă, au ieșit în număr mare afară din case. Acesta spune că, numărul internărilor nu a scăzut atât mult la Spitalul Județean, încât să ne relaxăm complet și să nu mai respectăm măsurile de protecție impuse de autorități.

Dr. Florin Grosu crede că nu avem încă motive să ne relaxăm. Deși numărul infecțiilor cu coronavirus a scăzut la nivel național, numărul internărilor nu a scăzut foarte mult la Spitalul Județean.

„Să rămână în continuare acasă, să nu iasă foarte mulți afară pentru a nu crește gradul de contagiozitate și pentru a nu o lua de la capăt cu măsurile pe care le-am avut până acum. Cel mai important este că, dacă până acum ordonanța de urgență i-a ținut acasă, de-acum încolo, conștiința proprie ar trebui să îi țină acasă, pentru a nu crește numărul de pacienți care ajung la Județean. Față de restul țării, în SCJU nu am înregistrat o scădere foarte mare a numărului de cazuri și atunci ar fi bine să rămânem acasă, pentru a nu veni peste câteva zile la spital”, spune dr. Florin Grosu, directorul medical al SCJU Sibiu.

grosu judetean
Dr. Florin Grosu, directorul medical al SCJU Sibiu

Acesta mai spune că, medicii sunt foarte obosiți, după ture lungi și după două luni de luptă cu noul coronavirus. Acesta a fost de altfel și motivul invocat de dr. Grosu pentru anularea, în ultimul moment, a unei conferințe de presă ce trebuia să aibă loc vineri.

UPDATE: Un alt motiv pentru anularea conferinței de presă a fost lipsa reglementărilor privind comunicarea pe perioada stării de alertă.

„Decizia a fost luată întrucât nu am dorit să punem spitalul și medicii într-o situație delicată în contextul în care nu se cunosc cu exactitate toate prevederile stării de alertă și normele de comunicare care trebuie respectate pe parcursul acestei perioade. Totodată, medicii participanți se aflau după efectuarea serviciului de gardă, extrem de solicitant în această perioadă, participarea la conferință în ziua și ora comunicată fiind un efort suplimentar. Vă asigurăm că această conferință va fi organizată la o dată ce va fi comunicată ulterior, în cel mai scurt timp posibil, fiind în interesul nostru de a comunica transparent, cu respectarea normelor legale în vigoare. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate”, a transmis Decebal Todăriță, purtător de cuvânt la SCJU Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.