primaria sibiu
FOTO: arhivă

Douăzeci de proiecte de pe Agenda Culturală au loc sigur anul acesta la Sibiu. Acestea îndeplinesc condițiile pentru a se putea desfășura în siguranță. Consiliul Local al municipiului Sibiu a stabilit câți bani sunt alocați fiecărui proiect. 

Vineri, de la ora 12.00, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Sibiu. Aceasta s-a desfășurat prin intermediul unei platforme online, pentru a fi respectate astfel recomandările privind prevenirea răspândirii COVID-19. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea Agendei Culturale 2020.

În acest moment, este sigur că douăzeci de proiecte de pe Agenda Culturală pot avea loc la Sibiu în condiții de siguranță, dat fiind contextul pandemiei. Aceste proiecte primesc finanțare nerambursabilă din fonduri publice.

Cele 20 de proiecte primesc, în total, 740,500.00 lei. Printre proiecte amintim: Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu (FIFFS), care primește cei mai mulți bani, și anume 120,000.00 lei, Anotimpurile Sibiului, 80,000.00, Salonul Internațional de Artă Fotografică – ediția a 21-a, 75,000.00 lei și Capital Cultural – platformă de educație prin cultură 2020, 60,000.00 lei.proiecte 1

proiecte2

Celelalte proiecte de pe Agenda Culturală trebuie adaptate de către operatorii culturali pentru a putea obține finanțare. „Proiectele readaptate vor fi depuse la sediul Primăriei Municipiului Sibiu, Piața Mică, nr. 25, etaj 2, cam. 201 sau în format electronic la adresa de e-mail: agendaculturala@sibiu.ro. Acestea vor fi analizate de către Comisia de Evaluare și Selecție, în baza procedurilor stabilite conform punctului 2.1, iar ulterior vor fi supuse aprobării Consiliului Local”, se arată în Hotărârea de Consiliu Local privind aprobarea Agendei Culturale 2020, sesiunea I.

Pe Agenda Culturală a Sibiului în anul 2020 sunt, în total, 104 proiecte.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns