Lista cu proiectele de pe Agenda Culturală care au loc sigur la Sibiu – Câți bani primesc

0 316

Douăzeci de proiecte de pe Agenda Culturală au loc sigur anul acesta la Sibiu. Acestea îndeplinesc condițiile pentru a se putea desfășura în siguranță. Consiliul Local al municipiului Sibiu a stabilit câți bani sunt alocați fiecărui proiect. 

Vineri, de la ora 12.00, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Sibiu. Aceasta s-a desfășurat prin intermediul unei platforme online, pentru a fi respectate astfel recomandările privind prevenirea răspândirii COVID-19. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea Agendei Culturale 2020.

În acest moment, este sigur că douăzeci de proiecte de pe Agenda Culturală pot avea loc la Sibiu în condiții de siguranță, dat fiind contextul pandemiei. Aceste proiecte primesc finanțare nerambursabilă din fonduri publice.

Cele 20 de proiecte primesc, în total, 740,500.00 lei. Printre proiecte amintim: Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu (FIFFS), care primește cei mai mulți bani, și anume 120,000.00 lei, Anotimpurile Sibiului, 80,000.00, Salonul Internațional de Artă Fotografică – ediția a 21-a, 75,000.00 lei și Capital Cultural – platformă de educație prin cultură 2020, 60,000.00 lei.proiecte 1

proiecte2

Celelalte proiecte de pe Agenda Culturală trebuie adaptate de către operatorii culturali pentru a putea obține finanțare. „Proiectele readaptate vor fi depuse la sediul Primăriei Municipiului Sibiu, Piața Mică, nr. 25, etaj 2, cam. 201 sau în format electronic la adresa de e-mail: agendaculturala@sibiu.ro. Acestea vor fi analizate de către Comisia de Evaluare și Selecție, în baza procedurilor stabilite conform punctului 2.1, iar ulterior vor fi supuse aprobării Consiliului Local”, se arată în Hotărârea de Consiliu Local privind aprobarea Agendei Culturale 2020, sesiunea I.

Pe Agenda Culturală a Sibiului în anul 2020 sunt, în total, 104 proiecte.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.