coloana avrig1

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a anunțat, vineri, localitățile care fac parte din Zona Metropolitană Sibiu. Între aceste localități și municipiul Sibiu, se poate circula fără declarație pe proprie răspundere și fără adeverință de la angajator.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a adoptat, vineri, o Hotărârea nr 23/15/05/2020 privind libera circulație între Sibiu și alte 22 de localități din județ.

„Vă informăm că se încadrează în Zona Metropolitană Sibiu, următoarele localități: Avrig, Boița, Cisnădie, Cristian, Gura Râului, Loamneș, Ocna Sibiului, Orlat, Poplaca, Racovița, Rășinari, Râu Sadului, Roșia, Sadu, Săliște, Slimnic, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică, Tălmaciu, Turnu Roșu, Vurpăr. Conform aliniatului 4 punctul 17 din Anexa nr 2 a Hotărârii nr 24/14.05.2020, declarația pe proprie răspundere este necesară doar pentru a justifica deplasările în afara localității/zonei metropolitane, în situațiile exceptate, prevăzute în alin 3. Așadar, în interiorul localității/zonei metropolitane nu este necesară declarație pe proprie răspundere”, a transmis Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În Zona Metropolitană Sibiu au fost incuse localitățile care se încadrează într-o limită de 30 de kilometri distanță de municipiul Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Nu vă agitati că nu durează mult această Zonă. Doar cât durează Starea de Alertă. Si pe urma imprastierea. Fiecare cu treaba lui!

  2. Aici sunt incluse 22 de comune si orase la care se adauga satele apartinatoare acestor comune si orase. Ca numar de localitati se pare ca sunt peste 50 de localitati. Numai orasul Saliste are in componenta sa 9 localitati. (Mag, Sacel, Sibiel, Fantanele, Vale, Gales, Amnas, Aciliu si Crint.