Zona Metropolitană Sibiu – Putem face deplasări fără declarație pe proprie răspundere în 23 de localități din județ

2 4.382

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a anunțat, vineri, localitățile care fac parte din Zona Metropolitană Sibiu. Între aceste localități și municipiul Sibiu, se poate circula fără declarație pe proprie răspundere și fără adeverință de la angajator.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a adoptat, vineri, o Hotărârea nr 23/15/05/2020 privind libera circulație între Sibiu și alte 22 de localități din județ.

„Vă informăm că se încadrează în Zona Metropolitană Sibiu, următoarele localități: Avrig, Boița, Cisnădie, Cristian, Gura Râului, Loamneș, Ocna Sibiului, Orlat, Poplaca, Racovița, Rășinari, Râu Sadului, Roșia, Sadu, Săliște, Slimnic, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică, Tălmaciu, Turnu Roșu, Vurpăr. Conform aliniatului 4 punctul 17 din Anexa nr 2 a Hotărârii nr 24/14.05.2020, declarația pe proprie răspundere este necesară doar pentru a justifica deplasările în afara localității/zonei metropolitane, în situațiile exceptate, prevăzute în alin 3. Așadar, în interiorul localității/zonei metropolitane nu este necesară declarație pe proprie răspundere”, a transmis Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În Zona Metropolitană Sibiu au fost incuse localitățile care se încadrează într-o limită de 30 de kilometri distanță de municipiul Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. Eu scrie

    Nu vă agitati că nu durează mult această Zonă. Doar cât durează Starea de Alertă. Si pe urma imprastierea. Fiecare cu treaba lui!

  2. Nicolae Tarcea scrie

    Aici sunt incluse 22 de comune si orase la care se adauga satele apartinatoare acestor comune si orase. Ca numar de localitati se pare ca sunt peste 50 de localitati. Numai orasul Saliste are in componenta sa 9 localitati. (Mag, Sacel, Sibiel, Fantanele, Vale, Gales, Amnas, Aciliu si Crint.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...