test analize gripa coronavirus
foto: arhivă

De la debutul pandemiei și până în prezent, în județul Sibiu au fost efectuate 3.587 de teste. 451 de persoane au fost confirmate pozitiv, iar 263 s-au vindecat.

„În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3587 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 451 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 423 adulți și 28 copii) și 1826 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 263 de persoane, iar 35 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Sute de persoane în izolare

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 473 persoane izolate și 245 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 120 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 33 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 84 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sunt în stradă

În cursul zilei de ieri, 16 mai a.c., 37 de polițiști sibieni, 63 de jandarmi și 45 de polițiști locali au acționat în sistem integrat, în scopul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, desfășurând 31 de misiuni specifice.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli. De asemenea, în situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea vor fi sancționate conform legislației penale și contravenționale în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, face un apel către toți locuitorii județului nostru să respecte regulile de distanțare socială, să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comuni și să aibă în continuare un comportament responsabil, întrucât acțiunile individuale pot avea efecte asupra întregii comunități.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns