hotărârea de guvern prin care se pune în aplicare starea de alertă va fi adoptată luni
FOTO: arhivă

Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică, la finalul unei întâlniri de la sediul Ministerului de Interne, că pentru luni dimineață a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, dar și Guvernul, pentru a pune în aplicare starea de alertă.

„Hotărârea de Guvern evident va cuprinde tot ceea ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe, și o dată cu adoptarea Hotărârii de Guvern practic rămânem în stare de alertă, o stare de alertă în care de data asta avem la dispoziție toate mijloacele necesare pentru a impune respectarea legii”, a spus Orban.

Potrivit legii, amenzile pentru nerespectarea regulilor vor fi cuprinse între 500 şi 15.000 de lei. Pentru deplasarea în afară localităţii fără declaraţie pe propria răspundere, românii riscă amendă între 500 şi 2.500 lei, în timp pe pentru organizarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise amenda poate ajunge şi la 15.000 de lei, scrie Mediafax.

Premierul a precizat că, potrivit legii, starea de alertă este instituită prin HG. „În conformitate cu prevederile legale, starea de alertă se decide prin Hotărâre de Guvern, cu fundamentare, privind riscurile, necesitatea, și dacă este valabilă pentru mai mult de jumătate din țară trebuie să fie aprobată de către Parlament”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu