aproape o sută de teste pentru coronavirus s-au făcut în ultimele 24 ore la sibiu
FOTO: Getty Images

Aproape o sută de teste pentru depistarea virusului SARS CoV-2 s-au făcut la Sibiu în ultimele 24 de ore. În total, de la debutul pandemiei, s-au efectuat 3.680 teste.

93 de teste în Sibiu în ultimele 24 ore

„În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3680 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 457 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 429 adulți și 28 copii) și 1914 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 263 de persoane, iar 36 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Peste 500 de sibieni în izolare la domiciliu și 222 în carantină

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 539 persoane izolate și 222 persoane în carantină.

„Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 115 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2”, mai spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 32 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 88 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Oamenii legii din Sibiu sunt în stradă

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 17 mai a.c., 8 polițiști sibieni, 68 de jandarmi și 46 de polițiști locali au desfășurat 31 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Ultima oră

Comentariul meu