Klaus Iohannis – „Dacă regulile sunt încălcate, ne îndreptăm spre scenariul în care vom avea noi focare”

0 407

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că dacă regulile vor fi încălcate, ne vom îndrepta spre scenariul în care vom avea noi focare. Șeful statului nu a exclus reinstituirea stării de urgență, scrie Mediafax.

„Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea tatală a măsurilor. Procedând așa s-au pus atât pe ei, cât și pe ceilalți în pericol. Virusul este încă printre noi. Dacă regulile sunt constant încălcate, ne îndreptăm spre scenariul în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri. Solicit autorităților să-și asume odată cu starea de alertă un rol mai ferm, un rol proactiv în gestionarea situației în comunitățile pe care el administrează”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă.

Conform șefului statului, mulți români nu poartă măști și nu mețin distanțarea socială. „Unii au înțeles greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor”, a punctat șeful statului în declarația de presă.

Liderul de la Cotroceni a mai spus că nimeni nu își dorește ca România să intre din nou în stare de urgență, însă „vom fi obligați să luăm din nou această decizie dacă presiunea pe spitale va crește semnificativ”.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.